Ha tavasz, akkor felújítás

Tavasszal sokan vágnak bele a megálmodott lakásfelújításba. Leginkább a konyha és a fürdőszoba átalakítása válik esedékessé, s mivel ezek önmagukban is nagy kiadással járnak, kifizetődő megoldás pénzügyileg ezt is megtervezni. Gondolkodjunk jó előre, akár egy évtizedre is, a finanszírozáshoz pedig célszerű állami támogatású megtakarítási eszközt választani.

hatavaszakkorfelujitas 720

A tavasz beköszöntével végre a feltételek is adottak ahhoz, hogy a lakásban, a családi házban vagy akár a kertben elvégzendő nagyobb építési munkálatokba is belefogjunk. Az elképzelések megvalósítása sok esetben jelentős anyagi ráfordítást igényel. Ha azonban néhány tippet és praktikát megfogadunk, hamar megszépülhet ingatlanunk. A legfontosabb, hogy a látványtervek mellett pénzügyi terv is készüljön. Ebben ugyanúgy hasznos lehet kikérni egy szakember tanácsát, mint ahogy felújítás során az összetettebb munkákhoz. Érdemes a munkák megkezdése előtt akár évekkel is egy menetrendet készíteni, pontosan megtervezni, hogy melyik évben melyik helységet újítjuk meg. Így nem terheli egyszerre nagy összeg a család költségvetését, négy-öt évenkénti ciklussal az egész ingatlan ütemezetten felújítható. Ebben segít a lakáscélú megtakarítás.

„A konyha vagy fürdőszoba újjáépítése önmagában magas költségekkel jár, helyiségenként a mérettől, a felhasznált anyagok minőségétől és a beépített berendezésektől függően egyenként akár egy-másfélmillió forintos tétel is lehet. Ez akkora összeg, amit az ember – ráadásul megfelelő tervezés nélkül – ritkán vesz elő a fiókból. Kis átgondolással és a megfelelő termék választásával azonban nemcsak finanszírozható, de akár egyenesen csökkenthető is a kiadás”. – mondja Köntös Péter, az OTP Lakástakarék vezérigazgató-helyettese.

Az OTP Lakástakarék éppen 20 éve indította el ezt a Magyarországon második legnépszerűbb megtakarítási formát, azóta pedig több százezer lakásálom valósult meg a segítségével. Népszerűsége töretlen, amely többek között az állami támogatásnak is köszönhető: az évi maximális 72 ezer forintos támogatás már a négyéves konstrukció esetén is közel háromszázezer forintos hozzájárulást jelent a korszerűsítési munkálatokhoz. Jó ütemben indított lakástakarékkal a felújítási ciklusok négyévenként jól finanszírozhatók, ha pedig előrehoznánk bizonyos munkákat, gyorsítanánk a tempón, a konstrukcióhoz kapcsolódó áthidaló kölcsön révén akár azonnal rendelkezésére állhat a kellő forrás.

www.otplakastakarek.hu

 

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop