Gyerekbarát, letisztult otthon

Sziráki Bianka lakberendező a skandináv stílus jegyében tervezte ezt a barátságos fészket a fiatal házaspár részére, minden részletében aktív családi életükre szabva.

A kétgyermekes fiatal házaspár 2021 tavaszán keresett meg, hogy végre megtalálták azt a házat, amiben el tudják képzelni életük új szakaszát. Szerencsés időben tudtuk elkezdeni a tervezést, mert a ház még csak papíron létezett, így bontás nélkül változtathattunk a belső elrendezésen és a nyílászárókon. Az optimális helykihasználás miatt módosítottunk a lépcső vonalán is, és az emeleti három hálószoba mellé sikerült még egy egészen tágas háztartási helyiséget is kialakítani a fürdőszobához kapcsolva, ami különösen praktikus egy gyermekes család esetében. A földszinten maradtunk az egybenyitott konyha-étkező nappali elrendezésnél, de az előteret tágasabbá tettük, hogy legyen elég hely az érkezésre, cipő-kabát cserére-tárolásra, valamint itt alakítottuk ki Barka, a család négylábú tagjának helyét is. Az előszobából nyílik még egy dolgozó/vendégszoba, egy kis fürdőszoba és egy kamra.

A ház stílusát tekintve az első perctől biztosak voltunk abban, hogy a skandináv dizájn lesz a vezérfonal, nyugodtságával, letisztultságával tökéletesen illik a lakók stílusához és életviteléhez. A neutrális anyag- és színhasználat mellett nagyon fontos szempont volt a könnyen kezelhetőség, egyszerű takaríthatóság és a sok tároló, hogy mindennek meglegyen a saját helye. Világos tereket szerettünk volna, így a nyílászárók kialakítására és elhelyezésére is különös hangsúlyt fektettünk, így került például egy falban futó tejüveg tolóajtó a konyha és az előszoba közé. Fontosnak tartottuk még a könnyű átláthatóságot és a szellősséget, hogy például mialatt a szülők a konyhában serénykednek, addig a gyereknek is legyen elég tér a játékra, s közben rájuk is tudnak figyelni.

Többek között ezért került a főzőlap a félszigetre, és nem a fal mellé. A házban mindenhol könnyen kezelhető- tisztítható anyagokat választottunk, a nappali-konyha-étkező terébe ezért került vízálló laminált burkolat, hogy ne okozzon gondot a kiömlő kakaó, mégis meleg érzetet biztosít. Igyekeztünk a tárolókat úgy kialakítani, hogy ne domináljanak a térben. Az étkezőtől induló alsó tárolósor ezért egészen az ablakig fut, rengeteg mindent rejtve, mégis könnyen hozzáférhető, finoman megbújva a főszereplők mögött, a nyitott polcokra pedig tényleg csak a legjobban szeretett könyvek és dísztárgyak kerültek.

Munkám során mindig az egyensúly megteremtésére törekszem. Ez megnyilvánulhat hajszálpontosan összeillő elemek szabályosságában, vagy éppen tökéletes eklektikában, hiszen a harmonikus élettér mindenkinek mást jelent.
Sziráki Bianka
lakberendező

 


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop