Hozzávalók:
50 dkg darált sertéshús, 50 dkg darált marhahús, 1 ek. morzsolt oregano, 1 gerezd reszelt fokhagyma, só, 1 tojás, 3 ek. zsemlemorzsa, 80 dkg (2 db) konzerv paradicsompüré,2 ek. szárított oregano, 2 gerezd fokhagyma, só ízlés szerint
A pitához (4 db-hoz): 20 dkg liszt, 1,5 dl víz, 1 dkg élesztő, 1 mokkáskanál só, 1 mokkáskanál cukor, 2 ek. olívaolaj
Az élesztőt a langyos vízben felfuttatjuk, majd a többi alapanyaggal együtt öszszegyúrjuk, és 5 percig dagasztjuk. Lefedve duplájára kelesztjük, majd 4 részre osztjuk, golyókat formálunk belőle, és lefedve 30 percig pihentetjük. A golyókat kilapítjuk, száraz serpenyőben 2-2 perc alatt közepes hőfokon mindkét oldalát megsütjük. A paradicsomos húsgolyóhoz a húst összekeverjük a tojással, a szemlemorzsával, az oreganóval, a fokhagymával, megsózzuk, és hosszúkás golyókat formázunk belőle. Serpenyőben kevés olajon minden golyót körbesütünk, majd felöntjük a paradicsommal, hozzáadjuk a fűszereket, megsózzuk, és fedő alatt 30 perc alatt készre főzzük. Olajbogyóval és a pitával tálaljuk.
Hozzászólások