Hozzávalók:
1 kg csont nélküli sertéstarja, 3 ek. olívaolaj, 1 teáskanál oregano, 1 tk. kakukkfű, 3 gerezd fokhagyma, só ízlés szerint, 1 kígyóuborka, 200 ml görög joghurt, 1 gerezd fokhagyma, 1 kg burgonya, olaj a sütéshez, lila hagyma, olajbogyó opcionálisan
A húst 2x2x cm-es kockákra vágjuk, majd a fokhagymával, a zöld fűszerekkel, sóval és az olajjal bepácoljuk, hűtőben pihentetjük 2 órát. Ezután fanyársra húzzuk, és egy tepsiben, lefedve 180 fokra előmelegített sütőben 1 óra alatt készre sütjük, vagy a sütő helyett grillen készítjük. Ezalatt elkészítjük a tzatzikit. Az uborkát lereszeljük nagy lyukú sajtreszelőn, lecsepegtetjük a levét, megsózzuk, belereszeljük a fokhagymát, és összekeverjük a görög joghurttal. Hűtőben tároljuk tálalásig. A sült krumplihoz 1 cm vastag hasábokra vágjuk a megtisztított krumplit, papírtörlővel megtörölgetjük, és felhevített olajban aranybarnára sütjük. A megsült húsnyársakat a krumplival és a tzatzikivel tálaljuk, adhatunk mellé vékonyra szeletelt lila hagymát és olívabogyót.
Hozzászólások