Hozzávalók:
300 fehér liszt, 1 tk. sütőpor, fél tk. szódabikarbóna, 1 tk. só, 1 tk. cukor, 2 tojás, 250 g natúr joghurt, 230 ml tej (vagy víz), 4 ek. olvasztott vaj
Citromkrémhez:
20 dkg vaj, 70 ml citromlé, 1 teáskanál reszelt gyömbér, 4 tojássárgája, 10 dkg méz
A száraz hozzávalókat keverjük össze, a tojást verjük habosra az olvasztott vajjal, és adjuk hozzá a joghurtot és a száraz keveréket. Lassan keverjük össze csomómentesre, majd a folyadék többi részét is adagoljuk a masszához, s ha már simára kevertük, gofrisütőben süssük ki. A krémhez a tojások sárgáját tegyük vízgőz fölé egy tálba, adjuk hozzá a mézet, a gyömbért és a frissen facsart citromlevet, majd vízgőz felett folyamatos kevergetés mellett „főzzük” 8-10 perc alatt sűrűre. Fontos! Ha a tál alja nagyon közel van a forró vízhez, a tojás kicsapódhat, ezért csak a lábos alján legyen víz, ne lobogjon, csak gyöngyözve forrjon. Miután besűrűsödött a krém, pár percig hagyjuk hűlni, közben kockázzuk föl a vajat, és folyamatosan kevergetve a még meleg krémhez adjuk hozzá, majd ha minden vajkocka elolvadt, csurgassuk a gofrikra.
Hozzászólások