Gépészeti felújítás a fürdőszobában

Ma már jogos igény a fürdőszoba használata során, hogy a fürdőkádból, zuhanyzóból kellemesen meleg felületű burkolatra léphessünk ki. Ennek megoldására több lehetőség is van. Íme, néhány fürdőszobai komfortérzetet növelő műszaki megoldás az Oventroptól!

gepeszetifelujitasafurdoszobaban 720

Az 1. számú ábrán bemutatott kapcsolási rajz alapján könnyen megoldható, hogy a fürdőszobai radiátor kiegészítő szerelvényével külön legyen szabályozható a törölközőszárítós radiátor és a padlófűtés. A termék az „Iconic Awards 2017” díjazott terméke, a Multiblock T-RTL szelep. (1. kép) A termofejek könnyen kezelhetőek, a színválaszték alkalmazkodik a fürdőszobai szaniterekhez, így többféle díszburkolattal, illetve termosztatikus szelepfejjel választható: fehér, króm burkolat, króm Uni SH, illetve Pinox H.

gepeszetifelujitasafurdoszobaban 1
1. ábra Multiblock T-RTL szabályzó

gepeszetifelujitasafurdoszobaban 2
Törölközőszárítós megoldás, száraztechnológiás padlófűtéssel
Ezzel a megoldással ott lehet padlófűtést kialakítani, ahol szigeteléssel együtt, max. 90 mm-es magasságú hely áll rendelkezésre. Előnye a vizes padlófűtési rendszer illeszthetősége. A szárazépítési rendszer alapeleme a 25 mm vastag polisztirolhab, amely hőszigetelésként szolgál, és egyúttal a szárazépítési hővezető lamellákat is hordozza. Az alaplemezben kialakított vályúk speciális elhelyezkedése lehetővé teszi a csigavonalú vagy kígyóvonalú fektetést is. A hővezető lamellák üzem közbeni zajmentessége biztosított esztrichréteg felé.

gepeszetifelujitasafurdoszobaban 3
Unibox RTL szabályzó

Költségtakarékos helyiségtemperálás
Az Oventrop „Unibox” falba süllyeszthető készülékcsalád a padlófűtésen keresztül kellemes és költségtakarékos helyiségtemperálást tesz lehetővé. Az „Unibox” rendszerel főként a radiátoros fűtések felületfűtésekkel történő kombinációja egyszerűsíthető le. A Cofloor padlófűtési rendszerekkel, a helyiség hőmérséklet-szabályozásának egyéb moduláris megoldásaival gyorsan és egyszerűen felújítható a fürdőszoba.
Az „Unibox” különböző kiviteli módozatai egészen 20 m2-es fűtőfelület nagyságig alkalmasak a helyiségek felületfűtésének kialakítására. Ezeket a megoldásokat egy-egy fűtőkör csatlakoztatására tervezték. A 12 mm-es belső átmérőjű fűtési csövek esetében a csőhossz fűtéskörönként a 100 m-t nem haladhatja meg. A lefektetéskor ügyelni kell arra, hogy az előremenő és visszatérő ágat egymás mellett váltakozva kell a padlózatban vezetni, pl. a csigavonal alakú csőfektetési megoldással, hogy biztosítható legyen a padló egyenletes felmelegedése.

gepeszetifelujitasafurdoszobaban 6
Unibox RTL                                                                             Unibox E-RTL

Az „Unibox RTL” és az „Unibox E RTL” lehetővé teszi a fűtőfelületek hőmérsékletének határolását a visszatérő hőmérséklet korlátozásával. A helyiség hőmérséklet-szabályozása továbbra is a fűtőtesten keresztül történik, maximálisan 70 °C-os előremenő hőmérsékletű radiátoros fűtéssel kombinálva.
Ahogy változik a fürdőszobai dizájn, úgy alkalmazkodik hozzá az új Unibox termékcsalád edzettüveg-burkolattal, kiváló minőségben, többféle színben és kivitelben. Az üvegburkolat fehér és fekete színe nemcsak elegáns, de funkcionális is: a már meglévő Uniboxok burkolata lecserélhető az új, exkluzív kivitelre, ezzel is elegánsabbá téve a fürdőszobát.

oventroplogo 2104
www.oventrop.hu
mail@oventrop.hu
Telefon: 1/280 6720

 


Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop