Gardróbszekrény vagy beépített gardrób?

1. Miért válasszuk a gardróbszekrényt?2. Miért praktikus a beépített gardrób?3. Mit kell tudni a szekrénybelsőről?4. Ajtók nyitásának, variálhatóságának lehetőségei?

 

 

 

 

 

 

Foltyn Alexandra
Retz Bútoráruházak
Vankó Norbert
Komandor Hungary Kft.

1. Klasszikustól a modernig, a gardróbszekrény különálló dísze szobánknak, és kisebb lakásban térelválasztó elemként is alkalmazható. Általában fix méretben kapható, és a belső kialakítása is meghatározott. Mivel nem beépített gardróbról van szó, ezért a lakás átrendezésénél áthelyezhetjük vagy költözésnél magunkkal vihetjük. A gardróbszekrények gyakran egy bútorcsaládhoz tartoznak, így lehetővé téve, hogy a nappalit, illetve hálószobát a bútorcsaládhoz tartozó elemekkel rendezzük be, amelyek stílusban és színben is összhangban állnak a gardróbszekrénnyel.

 

3. A szekrénybelsőnek egyéni igényeket kell kielégítenie, hiszen mindnyájan más ruhatárral rendelkezünk. Fő funkciója egy gardróbszekrénynek a tárolás, de nem célszerű mindent ide felhalmozni. Kézenfekvő, hogy a leggyakrabban használt ruhák kerüljenek a legkönnyebben hozzáférhető helyre. A gardróbszekrény kiválasztásakor figyelembe kell venni, hogy hogyan szeretjük eltenni a ruháinkat, hajtogatva, akasztva, esetleg fiókokban, kosarakban tárolva. A fiókokban, kosarakban fehérneműt tárolhatunk vagy apróbb tárgyakat. Az öveknek és nyakkendőknek általában külön tartó áll rendelkezésre, és polc, vállfatartó, nadrágtartó és nyakkendőakasztó már kihúzható változatban is rendelhető.

4. Többféle ajtótípussal készülnek a gardróbszekrények, úgymint tolóajtó, nyílóajtó és csuklóajtó. A tolóajtó nem igényel ajtónyitási teret, ám a mélységre rá kell számolni pár centimétert. Ezt az ajtótípust sokan helytakarékossági szempontból választják. A nyílóajtó a klasszikus stílusú gardróbszekrényeknél jellemző, hiszen ott a forma megköveteli az efajta megoldást.

2. A beépített bútoroknál lényeges tényező a teljes helykihasználás, amely garantálja, hogy nem keletkezik holt tér, amit nem tudunk praktikusan használni. Beépített gardróbról lévén szó, az anyagszükséglete kisebb, mint egy normál szekrényé, és ezért kedvezőbb az ára. Mindemellett kevés nő tud ellenállni a manapság rendkívül stílusos és praktikus gardróbszobának. Gardróbjaink minden esetben egyedi elképzelés alapján készülnek el, így a szekrény saját stílusjegyeinket hordozhatja magán. További előnye, hogy a személyre szabott tervezésnek köszönhetően ruháink mellett a nem mindennap használt tárgyainkat is a lehető legjobb helykihasználással rejthetjük el benne. Gondoljuk csak a vasalódeszkára, a nyaraláshoz használt bőröndökre, vagy a takarításnál elengedhetetlen porszívóra.

3. A tervezésnél a ruhatárat és kiegészítőket figyelembe véve osztjuk ki a gardrób extra tartozékait. Magasabb helyek kihasználásához rendelkezésre áll a ruhalift, amellyel nincs kényelmetlen, elérhetetlen magasság. Nadrágok és nyakkendők gyűrődésmentes, esztétikus tárolására nyújt segítséget a kihúzható nadrágtartó és a nyakkendőtartó.

4. A tolóajtós gardróbok egyik legfontosabb előnye a teljes helykihasználás mellett a helytakarékosság. A tolóajtó nyitáskor ugyanis nem vált síkot, ezáltal nincs szükség szabad helyre a hagyományos nyílóajtókkal szemben. A tolóajtók betéteinek variálásával helyiségünk összképét és stílusát kedvünkre alakíthatjuk, legyen az ajtó egyszerű bútorlap, tükrös, festett üveges, vagy akár ezek tetszőleges kombinációja.

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop