Garázskapu és meghajtás összhangja

Még aktuális a hőszigetelés
Tetőfedés cseréppel
Szolárházak fűtésköltség nélkül

A funkcionalitás, a kényelem és a dizájn mellett a garázskapuk esetében különösen fontos a biztonság kérdése. A meghajtással felszerelt garázskapuknál ez elsősorban magától a felszerelt meghajtástól függ. A frankfurti Legfelsőbb Tartományi Bíróság ítélete szerint a jövőben a meghajtások gyártásával foglalkozó félnek is be kell vizsgáltatnia a garázskapu és a meghajtás egységes biztonságát. Ennek hiánya miatt máris több meghajtás értékesítését betiltották.

garazskapuesmeghajtasosszhangja 720

A mely cégek garázskapu nélkül kínálták meghajtásaikat, eddig úgy vélték, számukra nem kötelező a biztonsági követelmények bevizsgáltatása, emiatt nem is volt garantált, hogy meghajtásaik a kereskedelemben kapható garázskapukon az előírt erőket képesek betartani. A telepítést végző szakember vagy építtető/felújító saját maga is úgy megváltoztathatta a meghajtás beállításait, hogy a biztonsági követelmények nem teljesültek.

„A biztonsági követelmények szempontjából minden Hörmann garázskapu-meghajtást minden Hörmann garázskapu-típussal be vizsgáltattunk, ezen felül e meghajtások önmaguktól is beállítódnak a kapuhoz, és a változásokra automatikusan reagálnak. Kaput és meghajtást mi egymásra hangoltan kínálunk.“ – hangsúlyozza Szujó László, a Hörmann Hungária ügyvezető igazgatója. A biztonsági követelmények azt jelentik, hogy a meghajtás a kapu záródásakor gondoskodik az előírt erők betartásáról, akadálynak ütközéskor nem okoz sérülést, becsípődést, károsodást, és automatikusan visszanyit, azaz ellenirányba mozdul el. Ha a telepítés során ez az összhang hiányzik, akadálynak ütközéskor komoly balesetek fordulhatnak elő.

2015. október 2-3-án országos nyílt napunkon Önt is várjuk szeretettel, hogy Közép-Európa legnagyobb garázskapu-bemutatótermében személyesen győződjön meg termékeink minőségéről.

www.hormann.hu

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop