Ha friss fűszernövényeket használunk a főzéshez, ételeink sokkal ízesebbek, finomabbak lesznek. Frissen tartani ezeket ráadásul egyszerűbb, mint hinnénk.
Egy csokor petrezselyem a piacról, néhány szál menta az esti koktélhoz, vagy éppen egy csipetnyi friss kakukkfű olaszos ételeinkhez. Jól hangzik, ugye?
Viszont a fűszernövények nem mutatnak túl jól, amikor néhány nap elteltével a konyhapulton kókadoznak. Éppen ezért érdemes őket egy pohár vízben a hűtőbe tenni, így frissességüket több nap elteltével is változatlanul élvezhetjük. Egy dologra figyeljünk csak, a bazsalikom nem szereti a hideget, megbarnulnak a levelei!
A Zanussi szabadonálló és beépíthető hűtőszekrényeiben mindig megfelelő a páratartalom, hogy az ételek és fűszerek sokáig frissek maradjanak. A tágas és energiatakarékos kombi modelljeinkbe pedig nem csak a fűszerek, de akár az egész heti bevásárlás is könnyedén belefér.
Hozzászólások