Többezer négyzetméter szín

colorCivil szervezetek, közösségek, iskolák, önkormányzatok pályázhatnak közösségi tereik megújítására a Let’s Colour Településszépítő Egyesület nyílt pályázatán, amelyen a kategóriánként a legtöbb szavazatot szerző közösség lesz a nyertes. A győztes pályázók 800 négyzetméternyi fal kifestéshez elegendő festéket nyerhetnek.

A Let’s Colour projekt elsődleges célja színt vinni az emberek életébe, színessé varázsolni a közösségek által nap mint nap használt tereket, legyen szó elhanyagolt városházáról, vidám gyerekzsivajtól hangos óvodáról, a falu orvosi rendelőjéről, vagy akár egy lehangoló látványt nyújtó betonkerítésről. A színek csodákra képesek, a megszínesített közösségi terek pedig új lendületet visznek az ott élők mindennapi életébe, inspirálnak és energiát adnak.

A Let’s Colour 2011-ben vette fel először a harcot a szürkeséggel szemben. Látva az óriási érdeklődést és azt a megható és példaértékű összefogást, amelyet a pályázók bemutattak, a Let’s Colour Településszépítő Egyesület a Dulux-szal karöltve 2012-ben, 2013-ban is tovább folytatta a mozgalmat. A szervezet idén is meghirdette országos szintű pályázatát. 

Az egyesület idei felhívására bármely hazánk területén élő közösség jelentkezhet, melynek célja, hogy a környezetében lévő elszürkült, leromlott állapotú falfelületet színes festékekkel újítsa fel.

Az egyesület felhívására bármilyen társadalmi szervezet, önkormányzat, valamint több emberből álló ad hoc csoportosulás – például lakóközösség, polgár jogi társaság, baráti közösség – is jelentkezhet.

A jelentkezőknek biztosítani kell a helyszínként szolgáló falfelületet, valamint a csapatot, melynek tagjai önkéntesként elvégzik a festést. A győztesek ötletük megvalósításához 800 négyzetméternyi falra elegendő festéket, professzionális designterveket, műszaki szakértőt és a festés teljes levezénylését kapják, valamint az élményt, amely a közös, önkéntes színesítéssel jár.

2013-ban összesen 38 pályázat érkezett az ország minden megyéjéből, a résztvevők pedig ötvenezernél több szavazatot gyűjtöttek. Tavaly az internetes szavazás alapján három győztest hirdetettek ki, egy pályázó pedig különdíjat is kapott a Holland-Magyar Kereskedelmi Kamara jóvoltából.

A pályázati kiírás részletei a letscolour.hu oldalon olvashatók.

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop