Fürdőszobai innovatív ötletek

Műszaki megoldások, amelyeket inkább kerüljünk
Alapozás, falak, födémek – Építtetőként mire figyeljünk?
Szigeteljünk pénztárcakímélő vastagságban!

A fürdőszoba kialakításának, felújításának gyors, tiszta és hatékony módja az évtizedek óta széles körben alkalmazott WEDI építőlemezek használata, melyek Styrofoam, extrudált polisztirol habból készülnek, minkét oldalon speciális habarcsrétegbe ágyazott üvegszálas erősítéssel.

 

lambda

 

A WEDI építőlemez 100 %-osan vízhatlan, könnyű, mégis stabil, rendkívül jó hőszigetelési tulajdonsággal rendelkező anyag, ami ellenáll a gombának és penésznek, tiszta, környezetbarát, és könnyű megmunkálhatóságának köszönhetően, akár ügyes kezű hobbibarkácsolók is eredményesen használhatják.

Falak kialakítása

A WEDI építőlemezek további nagy előnye, hogy felülete tökéletesen sík, így még a kényes mozaikcsempével is könnyen és gyorsan le lehet burkolni. Ha felújításra váró fürdőszobánkban nem szeretnénk leverni a régi csempét, akkor az egyes üreges részek kiegyenlítése után csemperagasztó segítségével ráragaszthatjuk a WEDI lemezeket, megkímélve magunkat a kosszal és zajjal járó fáradságos munkától. Az egyes lemezeket csemperagasztóval, WEDI erősítő- vagy tömítőszalaggal  tudjuk egymáshoz rögzíteni. Arra azonban ügyeljünk, hogy omló, málló, nedves, instabil felületek nem alkalmasak arra, hogy a WEDI-t rárakjuk. A WEDI-t minden stabil felületre feltehetjük, legyen az beton, tégla, fa, kerámia, de nedves vagy penészes részek eltakarására nem ajánlott. Először a nedvességet ki kell szárítani, a penészt meg kell szüntetni, így a később WEDI lemez mögött lévő fal tartószerkezet tartósabb marad.

Padlóba süllyesztett zuhanytálca

A padlóba süllyesztett zuhanytálca nem csak trendi és modern, hanem praktikus, kényelmes és higiénikus megoldás, akár egy kisebb méretű fürdőszobába is. A WEDI Fundo Plano gyárilag integrált lefolyóval gyártott zuhanytálca, ami csupán 6,5 cm, így a piacon a jelenleg kapható legalacsonyabb komplett rendszer. Gyárilag lejtéssel rendelkezik, és magában hordozza a WEDI lemezek összes előnyét, használatával sok időt, pénzt és energiát takaríthatunk meg. Létezik négyzet, téglalap, negyedkör és kör alakú változata, közép és decentralizált lefolyóval, illetve egyenes és, a modern dizájnt kedvelők részére, fali lefolyóval, ami szinte láthatatlanul vezeti el a vizet a zuhanytálcáról.

Sarokkád kialakítása

Az, hogy a WEDI építőlemezek messze többre hívatottak annál, hogy puszta burkolathordozóként szolgáljanak a fal, padló vagy mennyezet esetén, legkésőbb akkor válik nyilvánvalóvá, mikor szemügyre vesszük a belőle megvalósított álmokat. A 30-80 mm vastagságú lemezek kiválóan alkalmasak burkolható elemek építésére, úgy mint mosdóállvány, ülőpad, polc, lépcső vagy más rakodófelület.
Új kád vásárlásakor gondolnunk kell a beépítésre, amihez vagy a gyárilag hozzá kapható, drága és nem túl esztétikus műanyag előtétpanelt használjuk vagy téglából alakítjuk ki az előtétfalat, ami nagy kosszal jár és időigényes. A WEDI lemezekkel gyorsan, tisztán, olcsón hozhatunk létre lépcsőt, pultot és akár íves előtétet is, amitől igényes, praktikus és modern elemeket csalhatunk fürdőszobánkba.

Részletes kialakítási és beépítési segédleteinket megtalálhatja a www.lambda.hu honlapunkon.

 

A fürdőszoba kialakításának, felújításának

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop