Franciás felhang

Mi tagadás, ennek a frissen felújított londoni háznak a stílusa meglehetősen eklektikus, távol áll a ma trendi minimalizmustól. Bizonyosan nem nyer egyhangú tetszést, de nem is ez volt a műkedvelő angol-francia házaspár célja, akiket a régi értékek hódolata vezérelt.

A művészeti kurátor és műgyűjtő férj, valamint az árverésvezető francia felesége hosszú, majd két év keresgélés után London előkelő lakónegyedében talált rá az 1920-as években épült eladó házra, amely bár kívülről elragadó volt, belülről már kevésbé. Felújításával a Thomas Griem vezette TG Studio-t bízták meg. „A házaspár, akik foglalkozásuknál fogva vonzódnak a régiségekhez, gyakorlatilag az ellenkezőjét kérte annak, amit a legtöbb ügyfél szokott: állítsam vissza az eredeti elemeket.” – meséli a tervező.

A ház legutóbbi felújítása során bevezetett modern megoldásoktól az új tulajdonosok egytől-egyig szerettek volna megszabadulni. Mindketten, de főleg a feleség, Liz, szorosan részt vett a felújítási munkálatokban, így kéz a kézben a tervezővel valami rendkívülit sikerült alkotniuk. Párkányok, ívek és viktoriánus kori szegélylécek… minden helyiséghez antik elemeket adtak hozzá. A modern, karakter nélküli ajtókat az ingatlan korának megfelelő viktoriánus kori megjelenésűekre cserélték. A feleség hazájából, Franciaországból szerezték be a folyosó és a konyha újrahasznosított kőpadlóját, patinája tovább növeli a korhűséget.

A földszinti részt mindenütt tolóajtókkal bővítették: három szett faltól-falig érő, hagyományos francia rácsos ajtó-ablak és egy többágú mennyezeti lámpának köszönhetően most ez a kertre nyíló tér egy hagyományos, Franciaországban oly népszerű narancsházhoz hasonlít. Egy helyi asztaloscég szállított és telepített minden faajtót, amelyek fénnyel töltik meg a szomszédos tereket is.

A kertre néző nagy belmagasságú térben a konyha és a nappali egysége került. Kora délutáni óráktól már besüt a nap, és ez még inkább felélénkíti a rózsaszínű és zöldes színfoltokat. A megrendelők egyedi ízlése a bútorok kiválasztásában az egész házban megmutatkozik. Thomas Griem a tulajdonosok régebbi berendezési tárgyai közül jó néhányat integrált, miközben érzékenyen modernizálta a gyönyörű otthont. A férj, John és Liz a lehető legtöbbet akarták kihozni a kertből is, és egy-egy nap végén alig várják, hogy kiülhessenek újonnan kialakított teraszukra, amely második nappalijukká vált.

Thomas Griem építészmérnök berlini és londoni tanulmányait követően 2011-ben alapította a TG -Studiot. Húsz éve alkot szerte a világban, Hongkongtól New Yorkig, pályája során a legendás Phillippe Starckkal is együtt dolgozott. thomas-griem
Thomas Griem
lakberendező

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop