Fokozott légzárás, kötelező a gépi szellőzés

Álomszín a homlokzatra?
Energia saját tetőről
Lélegzik-e a fal?

Akár felújításról vagy új építésről beszélünk, az elsődleges szempont a külső szerkezetek jó hőszigetelő képességének biztosítása, ezért fokozott légzárású nyílászárókat alkalmazunk. A teljes légzárással azonban kockázatot is vállalunk, mivel megfelelő légcsere hiányában a bent termelt pára, szén-dioxid, ill. egyéb szennyezőanyagok sem tudnak eltávozni.

fokozottlegzaraskotelezogepiszelloztetes 720

A kellemetlenségeken túl további problémát okozhat a penész, a nyirkosság megjelenése, a különböző bútorokból kipárolgó illékony szerves vegyületek (VOC), a radon, és akár a kis poratkák megjelenése is, amelyek súlyos egészségügyi problémákat okozhatnak. A jól szigetelt épületek esetén kizárólag folyamatos és szabályozott szellőzési rendszer kiépítésével kompenzálhatjuk azt a hiányt, amit az épület természetes filtrációjának megszűnése eredményez! Szakítva az eddigi ablaknyitásos lehetőséggel, a 2021. jan. 1-jén módosított 7/2006. (V. 24.) TNM rendelet ki is mondja, hogy központi szabályozott vagy hővisszanyerős szellőztető rendszert kell beépíteni a légcsere biztosításának érdekében. Az Aereco központi rendszerei tökéletesen illeszkednek minden épülettípushoz.

fokozottlegzaraskotelezogepiszelloztetes 1
Legyen szó lakó- vagy egyéb épületről, az egyes helyiségeket változó kihasználtság jellemzi, ezért az ehhez alkalmazkodó szellőzési rendszerek automatikusan, mindig a pillanatnyi szellőzési igény szerint képesek optimalizálni a légcserét.
A helyiségenkénti levegőminőség-érzékeléssel szabályozott központi elszívásos szellőzési rendszerek egyedi érzékelői észrevétlenül gondoskodnak arról, hogy mindig a szükséges mennyiségű friss levegő legyen a helyiségekben, ugyanakkor megkímélnek az indokolatlan szellőzési hőveszteségtől is. A szellőzést szabályzó érzékelők lehetnek páratartalom-, mozgás-, CO2 vagy VOC (illékony szerves vegyület) érzékelők. A rendszer hatékonysága a vizes helyiségek automatikus működésű pára- vagy mozgásérzékelővel, ill. egyéb szennyezőanyag-érzékelőkkel rendelkező légelvezetők, és a légcsatornán ezekhez kapcsolódó központi ventilátorok összehangolt működésével biztosítható.
Az energiafelhasználás további csökkentésére napjainkban mind többen választják az Aereco központi hővisszanyerős szellőzést. Itt a levegő bevezetése és elvezetése között egy hővisszanyerő egység található, amellyel további energia takarítható meg.
A fenntartható fejlődés és környezettudatosság jegyében tehát mindenképpen a felhasznált energia minimalizálására kell törekedni, de szabályozott központi szellőzőrendszerek kiépítésével kell számolnunk a belső komfortunk és egészségünk védelme érdekében.

Szellőzés minden igényre, folyamatosan!

aereco logo
Aereco Légtechnika Kft.
www.aereco.hu

 

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop