Családi házak tudatosabb tervezése

Az új építésű ingatlanok esetében a 2021. év második felében életbe lépő szigorú energiaügyi szabályozás miatt nélkülözhetetlenné válik a körültekintő kivitelezés. Az átgondolt tervezés az alapoktól kezdve valóban kulcsfontosságú, mert a végeredményt, ezáltal a fenntartási költségeket a falazat és tetőszerkezet minősége nagyban meghatározza.

csalaihazaktudatosabbtervezese 720

A Wienerberger közel egy éve indított Mesterház Programjának számai alapján Budapesten és a szomszédos településeken, valamint a Balaton környékén kifejezetten jellemző az átgondoltabb házépítés. A minőségi kivitelezést fókuszba helyező projekt iránt érdeklők közel 45 százaléka az említett két régióban található. A családi házas otthonra vágyók leginkább műszaki kérdésekben várnak iránymutatást. A jelentkezők elsősorban a falazás és a tetőszerkezet különféle alapanyagai és azok tulajdonságai kapcsán igyekeznek részletes információkat szerezni. A jövőbeni háztulajdonosok a rátermett kivitelezők és tervezők hiányát érzik különösen, de az építőanyagok beszerzése során is számos nehézséggel szembesülnek.

csalaihazaktudatosabbtervezese 1
A Wienerberger által a 2020 márciusában indított Mesterház Program iránt egyre nagyobb az érdeklődés. Mindez többek között annak is köszönhető, hogy a leendő családi házak tulajdonosai díjmentesen vehetnek igénybe olyan szolgáltatásokat, amelyek lehetővé teszik a kiválasztott termékek szakmai irányelveknek és a terveknek megfelelő beépítését. Ennek érdekében például a vállalat alkalmazástechnikai munkatársai a kivitelezés során három alkalommal, ingyenesen ellenőrzik a zajló munkálatokat, az építőanyagok helyes beépítését.

A KSH legutóbbi*, hazai lakásfelmérési összesítése is utal arra, hogy az alapanyagok megválasztása hatással van az ingatlan tartósságára. A jelentésből kiderül ugyanis, hogy itthon összesen mintegy 1,5 millió lakásnál lenne igény hőszigeteléssel kapcsolatos rekonstrukciókra. A téglaépületek esetében viszont a legmagasabb azok az aránya (39 százalék), akik úgy vélik, jó állapotban van az épület, így nincs szükség felújításra.

csalaihazaktudatosabbtervezese 2
Érdemes már a ház tervezési szakaszában konzultálni szakemberrel, építésszel, kivitelezővel, hogy minél tudatosabban, okosabban döntsünk az alapanyagok megvásárlásakor, még akkor is, ha ezek elsőre egy nagyobb kiadást jelentenek, de később az alacsonyabb rezsiköltség ezt a befektetett összeget meghálálja.

Tervezési szakaszban vegyük igénybe a gyártók ingyenes szolgáltatásait, tanácsadását, amelyek sokat segítenek eligazodni az anyagok és árak útvesztőjében. Így biztosan olyan házunk lesz, amilyet álmodtunk a családunk részére.

*Miben Lakunk? – A 2015. évi lakásfelmérés eredményei – kiadó: KSH

wb logo

 

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop