Fizetési meghagyást

A nem fizető lakók jelentős problémát okoznak mind a lakásszövetkezetek és társasházak, mind a többi, pontosan fizető lakó számára. 2010. június 1-vel  a „2009. évi L. törvény a fizetési meghagyásos eljárásról” a bíróságok helyett a közjegyzők hatáskörébe utalta a fizetési meghagyásos eljárás intézését, valamint a vállalatok, illetve jogi képviselők számára előírta a kérelmek elektronikus úton történő beterjesztését.

 

A jogszabályi változás hatására az FMH eljárás folyamata rendkívül felgyorsul, mivel az elektronikus úton beadott kérelem alapján a közjegyző 3  nap alatt kibocsátja a fizetési meghagyást az adós részére! Ugyanakkor a fizetési meghagyásos (FMH) eljárás megindításához összetett szaktudás szükséges.

Ezért az e-Jogsegéd Szolgáltató Kft. egy komplex szolgáltatás-csomagot dolgozott ki a Lakásszövetkezetek és Társasházak Országos Szövetsége (LOSZ), illetve tagjai számára. Az FMH ügyek indításával kapcsolatos tevékenység teljes körű kiszervezése mellett az e-Jogsegéd Kft. jogi képviseletet is biztosít ügyfelei részére az elektronikus kérelem beadásakor.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop