Fényekkel körbevéve

Ebben a 60 négyzetméteres lakásban minden részlet a kényelmet és a harmóniát szolgálja. Az igényes tulajdonos és a lelkes lakberendező közös munkája eredményeként született meg ez az otthon, ahol a városi életstílus találkozik a természet szépségével.

Buda szívében, a dombok ölelésében található ez a különleges, körpanorámás új építésű lakás, amely minden négyzetméterében az igényességet és a kifinomultságot tükrözi. Az épülő ház és a legfelső szinten található otthon megalkotásában, a tervezés kezdetétől a kivitelezés végéig szerencsém volt részt venni. Ennek köszönhetően, az építkezés közben adódó nehézségeket folyamatosan és eredményesen lehetett korrigálni, így az előre kitalált minden apró részlet sikeresen a helyére került.

A lakás középpontjában egy légtérben kapott helyet a nappali-konyha-étkező. A különböző funkciók közötti harmónia a bútorok egységes anyaghasználatából adódik. Az alapot a sötétre pácolt tölgyfa adja, kiegészítve a taupe szín árnyalataival, létrehozva egy elegáns, ugyanakkor meleg és barátságos atmoszférát. A fehér falak és bútorszövetek tisztaságot sugároznak, megerősítve a terek tágasságát. A lakás berendezésének tervezése a konyhabútorral kezdődött. Az előre kiválasztott svédpadló színét vettük alapul az egyedi asztalosmunkával készült tölgyfa furnérfrontok pácolásához. A taupe dekorfrontok, a vékony kő munkalap és a fehér üveggel borított konyhafal könnyedségükkel ellensúlyozzák a sötétebb fa komolyságát.

A konyha stílusának folytatásaként terveztük meg a nappali levegős könyvespolcát is. Célunk a tér tágasságának megtartása volt, emiatt olyan bútorokat kerestünk, amelyek könnyedek és átláthatók. Így esett a választás a nappali fehér kanapéjára, ami annak ellenére, hogy teljes egészében kitölti a rendelkezésére álló teret, mégsem hat nyomasztóan nagynak.

Ugyanígy az étkező faszékei és az asztal is szinte légiesen hatnak a térben dinamikus formájuk miatt. A lakást körülölelő egybefüggő terasz kialakításánál is a kényelem és a funkcionalitás volt a fókuszban. A ház előtt álló hatalmas százéves juharfa az egész építkezés alatt kiemelt figyelemben és törődésben részesült, ezt meghálálva csodálatos lombkoronájával azóta is emeli a ház értékét, körülölelve a nappali hatalmas nyílászáróit.

A lakás másik felén található az előszobából nyíló apró hálószoba, a dolgozószoba és a kényelmes fürdő, ahová sikerült némi luxust is becsempészni. Ez a télen-nyáron fényekkel körülölelt otthon nemcsak karácsonykor, hanem év hétköznapjain is ünnepi hangulatban ragyog.

Lakberendezői munkáimnál mindig a megrendelő személyisége és életformája a legmeghatározóbb. A belsőépítészeti tervezés szépsége és a szakmunkák irányításának kihívásai mellett feladatom legszebb része az otthonteremtés, amellyel ügyfeleim álmait valósíthatom meg.
Csermely Réka
lakberendezés, styling

 


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop