Első közös otthon

Vendéglátóink első közös lakása éppen az ünnepek táján készült el. Alapvetően természetes és modern otthonra vágytak, amelyet a háziasszony kérésére némi aranyszínnel spékelt meg Horváth Barbara lakberendező. Főszerepben a csillárok, meghitt hangulatot nyújtva a téli estéken.

Középkorú, friss házas vendéglátóink Budapest egyik elegáns negyedében vásárolták meg közös otthonukat. Számos szempontot kellett figyelembe venniük, de az elsődleges az volt, hogy nagy koncentrációt igénylő ügyvédi munkájuk mellett csendes, világos lakótérben élhessenek. Miután megtalálták a nagyon jó tájolású 65 négyzetméteres lakást, jöhetett az enteriőr kialakítása. Azt kérték Horváth Barbara lakberendezőtől, hogy otthonukban mindkettejük ízlésvilága egyformán érvényesüljön: a hölgy szereti a szürkét és az aranyszínű felületeket, míg férje inkább a természetes megjelenésű bútorokat és a fahatást részesíti előnyben.

A nappali fókuszában a zöld mikroplüss kanapé áll, körülötte a finom, lágy tejeskávébarna dominál, ám hogy mégsem tűnik unalmasnak és egyhangúnak az enteriőr, az a formavilágok változatosságának köszönhető. A négyzet és a körmotívum harmonikus, szép párbeszédet folytat, így a fotelek, lámpák, csillárok a kör, míg a tárolók, polcok, az étkező székei a négyzet formavilágát jelenítik meg.

Vendéglátóink úgy gondolják, hogy a lámpafény élettel tölti meg a teret, meghitt hangulatot teremt esténként, ezért örültek annak, hogy Barbara szebbnél szebb csillárokat és lámpákat ajánlott számukra. A több, különböző árnyalatú szürke jól mutat a konyhában, a világosabb szakasz a tárolófelületeknek nyújt helyet, míg a sötétebb az elektromos berendezéseket rejti.

Rendhagyó az előszoba, amelyet egy polcrendszer választ el a többi helyiségtől, s mivel átlátható, a tükrökkel együtt növeli a térérzetet is. A házaspár hálószobájában és a vendéghálóban is erőteljes a fa használata, egyszerű, szép textilek öltöztetik a teret.

A dolgozóként is funkcionáló vendéghálót igyekezett Barbara otthonossá tenni, a zsályazöld kifinomult árnyalatai rendkívül megnyugtatóak. Nem is lehetne letisztultabb a fürdőszoba, ahol a fehér szín és üveg tág és modern teret hozott létre. A lakás éppen a téli évszak beköszöntekor készült el, vendéglátóink immár birtokukba is vették, így az ünnepi időszakot igazán méltó helyen tölthetik.

Törekszünk arra, hogy otthont teremtsünk, ne „csak” lakást újítsunk fel. Mindezt úgy, hogy megfeleljen a kor igényeinek, harmonizáljon környezetével, de megőrizze a múlt építészeti értékeit, a benne rejlő idő sava-borsát is.
Horváth Barbara,
Bertényi András

ingatlanfejlesztők

 


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop