Fagyapot termék rendhagyó alkalmazása

Az ország legnagyobb Csináld magad! pályázata
Látogatható a Skanzen Erdély kiállítása
Mire figyeljünk a nyílászárók kiválasztása során?

A tervezés fő elvárása egy gyorsan kialakítható, temperált tárolásra alkalmas tér létrehozása volt, jó páraáteresztő képességgel, amely esztétikus megjelenésén túl kiváló tűzvédelmi és akusztikai tulajdonságokkal is rendelkezik.

fagyapottermekrendhagyo 720

A teherhordó acélszerkezet csavaros és hegesztett kötésekkel készült. A váz külső oldalán ideiglenes rögzítésként ragasztás szolgált a Tektalan A2 037/2 építőlemez táblák elhelyezéséhez. A táblák fagyapot rétege beépítés előtt felületkezelést kapott. Az igényelt színt diszperziós beltéri falfesték felhordásával érték el. A festett felület igénye a belső megjelenés miatt jelentkezett, mivel a Tektalan táblákat színes oldallal befelé helyezték el. A kőzetgyapot szigetelő mag ebben az alkalmazásban tehát a megszokotthoz képest fordítva, kifelé helyezkedik el, emiatt kívülről burkolattal kellett védeni a felületét. A külső oldali védelmet a homlokzatfestékkel időjárásállóra felkészített Heraklith C 25 homogén fagyapot tábla látja el. A két réteg között a kívülről támadó csapadék és a belülről átjutó légnedvesség miatt páraáteresztő Homeseal LDS 0.02 UV fóliát helyeztek el.

fagyapottermekrendhagyo 1
Az acélváz szerkezethez a két fagyapot táblából létrejött 100 mm-es vastag fagyapot szendvicset mechanikai úton, 125 mm-es önmetsző csavarokkal és DTM 80-as tárcsákkal rögzítették. Azokon a helyeken, ahol a rögzítés miatt a csavarok átszúrták a páraáteresztő fóliát, annak tömítésére PU masszát használtak.

fagyapottermekrendhagyo 2
Az elkészült falszerkezet előnye a gyors kivitelezés és esztétikus megjelenés mellett a kiváló tűzvédelmi tulajdonság és a jó páraáteresztő képesség. A belső tér akusztikája a fagyapot hangelnyelésének köszönhetően kiemelkedő, a A 100 mm-es falszerkezet U értéke 0,5 W/m2K.

Az álmennyezetbe szintén Heraklith C 25 került, az összefordított C-profilokból álló I-tartóból készült vázra pedig párazáró fóliát rögzítettek a belső oldalára. Itt a hőszigetelésről a 150 mm vastag, ECOSE technológiás UNIFIT 035 üveggyapot gondoskodik fölötte páraáteresztő tetőfólia – Homeseal LDS 0.04 – zárja le a Knauf Insulation magastető jellegű szigetelőrendszert. 

www.knaufinsulation.hu

 

 

Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

2
  2
  Az Ön Kosara
  Éves előfizetés
  2 X 6750 Ft = 13500 Ft
  Fél éves előfizetés
  2 X 3375 Ft = 6750 Ft