Eszti körkép

Flairspring és a négylábúak
A habarcs gyári előállítása
Padlót fogtunk

Horgas Eszter budai otthonát négy évvel ezelőtt mutattuk be lapunkban. Azóta nagy változás történt a fuvolaművésznő és családja életében, hiszen hátrahagyva Budapestet, a főváros vonzáskörzetében találták meg új otthonukat. Az erdőszéli ház igazi meleg otthon, amely gyakorta helyszíne nagycsaládi összejöveteleknek, és persze Eszter itt készül koncertjeire, köztük decemberi bemutatójára.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

be belépve rögtön érezni, hogy a háziak nemcsak odabent, de idekint is előszeretettel töltik idejüket. Funkcionálisan jól elkülönül egymástól a kerti grillező, amely kőhajításnyira van a hatalmas étkezőasztaltól, a gyerekek által oly nagyon szeretett kerek medence, a felnőttek részére épült szauna, és a pihenés helyszíne, a fából ácsolt szaletli, amelyet a ház ura saját kezűleg készített Eszternek. A tereket hatalmas ablakok uralják, amelyeken reggeltől estig besüt a nap. A ház egészében minden emberléptékű és levegős. A fuvolaművésznő mosolygó lélekkel mesélte az otthoncsere történetét.

 

– Nagyon szerettem az előző lakásunkat. Tetőtér, tágas terek, rálátás a környező háztetőkre, amelytől kicsit párizsias hangulata volt, és én nagyon szerettem az ég közelségét. Furcsa módon az ember élete egymástól jól elkülönülő szakaszokból áll: hét évig éltünk ott, az az időszak a gyermekvárásról és a válásról szóltak. Ez alatt a hét év alatt mind a munkám, mind a magánéletem gyökeresen megváltozott. Válás után két gyerekkel kellett talpon maradnom. Nem volt könnyű, a vége egybeesett a Carmen bemutatójával. Valami ekkor lezárult, megismerkedtem életem jelenlegi párjával, és eldöntöttem, hogy költözünk. A lakásunkat szinte pillanatok alatt eladtuk. A sors fintora, hogy éppen egy fuvolaművész vásárolta meg.

 

Erre a házra egy ingatlanokkal foglalkozó ismerősünk hívta fel a figyelmünket. A villa egy tüneményes házaspáré volt. Éreztük a házon, hogy szerelemből építtették, mindössze egy évig laktak itt, aztán családi okok miatt el kellett adni. Mi első látásra beleszerettünk. Nagyon tetszett a városhoz való közelsége, a pilisi hegyek látványa, valamint az elrendezése. Mindenben a mi ízlésünk volt. A pasztell színek, a telek és a ház formavilága lenyűgözött, úgyhogy semmihez sem nyúltunk, csupán beköltöztünk. Számomra elérhetetlen álom volt, hogy egyszer saját, önálló házam legyen. Valahogy hihetetlennek éreztem, hogy annyi pénzem lesz majd, amiből futja egy házra. Az első estén, amit itt töltöttünk, csak hullottak a könnyeim, hogy valóra vált egy réges-régi álmom.

 

Gyakran vannak nálunk nagy családi összejövetelek. Van három testvérem, összesen nyolc gyermekkel, úgyhogy hétvégeken egy tucat gyerek rohangál a kertben. Az ő kedvükért van a medence. Olyankor mindenki itt alszik nálunk, reggel megyek friss péksüteményért a boltba, aztán a teraszon reggelizünk, este pedig grillezünk a szabad ég alatt. Imádom ezeket a napokat, szinte fizikai fájdalmat jelent, ha be kell mennem a városba. Itt megadatik, hogy fantasztikus harmóniában dolgozzak. Elvonulok a kicsiny dolgozószobámba, bezárom magam mögött az ajtót, a gyerekeim pedig tiszteletben tartják ezt, és olyankor nem zavarnak. Mostanában egyre nagyobb igényem van az egyedüllétre, az alkotás magányára. Olyan ember vagyok, akinek a teljesség kell. Mind a munkámban, mind a magánéletemben. Az ember nem úszhatja meg, hogy saját magát megismerje, ez pedig egy hosszadalmas folyamat. Hála istennek, a teljesség mindenütt ott van az életemben. Ez az otthon és a benne lévő harmónia csodás társam abban, hogy napról napra éteri hangokat varázsoljak elő a fuvolámból.

Kreatív ötletekre vadászol, érdekelnek a magazinnal kapcsolatos hírek? Csatlakozz a Facebook-közösségünkhöz

 

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop