Estélyi ezüstben

Elegáns és szexi – ez lehetett vendéglátóink mottója, amikor megálmodták leendő lakásukat. Szó se róla, a lakásavatóra csakis ezüstszürke vagy óarany estélyiben mernénk kopogtatni, borvörös bársony itt szóba sem jöhet.

A tágas, napfényben úszó nappali térbe lépve azon tűnődöm, hogy a félig nyitott ajtón át felsejlő hálószoba hófehér gardróbszekrényében vajon csupa fémesen csillogó koktélruhát találnék-e? Gyanúm nem alaptalan, és nem is csupán a mellbevágóan karakteres környezet ihlette: a lakás tervezője ugyanis jó előre feltárta előttem a megbízás szokatlan indítékát, így vonzalmam a gardrób tartalma iránt egyáltalán nem indokolatlan. A biztos kézzel tervezett, vonzóan elegáns otthon megálmodója bevallja, hogy habár sok meghökkentő kérésnek tett már eleget, és nem ritka, hogy gombhoz kell a kabátot terveznie, ruhához igazított lakást eddig még soha nem kértek tőle.

Háziasszonyunk viszont pontosan ezt tette: rajong a szép ruhákért, és sokunkkal ellentétben rajongását nyíltan vállalja is. A sors kegye folytán szenvedélyének „hivatalból” is hódolhat, külföldi üzletember férje oldalán a reprezentáció számára szinte kötelező. Elegáns környéken, klasszikus történelmi épületben bérelt otthonuk kialakításakor sem a maszatos gyerekkezek és sáros topánkák jelentették a kiindulópontot, bár ezek is jó helyet találtak maguknak a kétszintes lakás felső régiójában. Az érkező szint azonban mindenestől az elegancia birodalma.

Az öltözködés terén roppant kifinomult ízléssel bíró Zsóka otthonában is hasonlóan magas minőségre vágyott, ezért nem volt kétsége afelől, hogy szakemberhez kell fordulnia. Nagy vonalakban ugyan tisztában volt azzal, hogy mit szeretne, leginkább mégis azt tudta, hogy mi az, amit biztos nem akar: sem hideg minimált, sem klasszikus polgári miliőt, és a mediterrán stílus is távol áll tőle. Bohémnak semmiképp sem nevezhető, a túlzottan extravagáns megoldások sem állnak hozzá közel. A klasszikus design és a klasszikus elegancia keverékét álmodta meg, miközben ragaszkodott hozzá, hogy otthona valóban otthonossá váljon. De vajon hol találja meg azt, aki mindezen igényekre ráhangolódva formába álmodja álmai otthonát?

Természetesen a ruhák között… Ugyanis kollekciójának megunt darabjait időről időre áruba bocsátja, és kiben is bízhatna meg jobban, mint olyasvalakiben, akinek az ízlése éppen egyezik az övével. Egyik vevőjéről pedig történetesen kiderült, hogy belsőépítész, s a kölcsönös bizalom máris megszületett. Kiindulópontul pedig mi sem volt kézenfekvőbb, mint gardróbjának ajtaját kinyitni leendő tervezője előtt. Judit számára ez a szokatlan inspiráció többet jelentett, mint sok hosszú egyeztetés – már az első tervei elnyerték Zsóka azonnali lelkesedését. A végeredmény láttán az elismerésben csak osztozni tudunk, és mi más is maradna hátra, mint bepillantást nyerni a nevezetes gardróbba. A terepszemle igazolta: a gombhoz a kabát tökéletesen sikerült.

 

 

Kreatív ötletekre vadászol, érdekelnek a magazinnal kapcsolatos hírek? Csatlakozz a Facebook-közösségünkhöz!

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop