Kevesebb hitelt veszünk fel

Augusztusban a háztartások új euró lakáscélú hiteleinek szerződéses értéke és a forint alapúak szezonálisan igazított új szerződéses értéke csökkent, míg a svájci frank alapúaknál az előző havi, nagyon alacsony szinten maradt – közölte a Magyar Nemzeti Bank.

 

 

Augusztusban a háztartások által felvett forint, euró és svájci frank lakáscélú hitelek átlagos hitelköltség mutatója gyakorlatilag nem változott. Az euró szabad felhasználású jelzáloghitelek hitelköltség mutatója ugyancsak változatlan maradt, míg a forinthiteleké nagyobb, a svájci frank hiteleké kisebb mértékben emelkedett. A személyi hiteleknél a hitelköltség mutató a forinthitelek esetében emelkedett, az euróhitelek esetében pedig csökkent. A forint áruhitelek költsége nőtt, amelyet nagyobbrészt a hitelek összetételének megváltozása okozott.

 

A háztartások forintbetéteinek átlagos kamatlába csökkent, míg az euróbetéteké bár csak kisebb mértékben, ugyancsak csökkent. Az adott hónapban a háztartások által lekötött forintbetétek szezonálisan igazított értéke enyhén növekedett, míg az euróbetéteké csökkent.


Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop