Kicsi a fürdőszobája? Így használja ki!

Ki ne álmodna egy olyan helyiségről az otthonában, amely szinte felér egy wellness központtal? Masszázs és jakuzzi funkcióval felturbózott kád, külön zuhanyzófülke, tágas tér és legalább kettő kézmosó, hogy a család minden tagja kényelmesen elférjen egymás mellett akár fogmosás közben is.

kicsiafurdoszobajaigyhasznaljaki 720

Az álomfürdőszobák világa kecsegtető, de mi a helyzet akkor, ha lakásunkban csupán néhány négyzetméter jutott a fürdőszoba kialakítására? A kis fürdőszoba is lehet éppen ugyanolyan fantasztikus, mint nagyobb társai. A titok a megfelelő elrendezésben és a jól kiválasztott burkolatok használatában rejlik. De lássuk pontosan, melyek azok a tippek, trükkök, amelyekkel varázslatos ékszerdobozt alakíthatunk ki fürdőszobánkból, egészen kicsi helyiségben is.

A kis hely nem akadály!
Manapság már léteznek egészen kisméretű sarokkádegységek, amelyeket a zuhanyzófülkével együtt lehet megvásárolni. Ez a típusú termék praktikus megoldás lehet olyan családok számára, ahol a felnőttek inkább zuhanyozni, a gyermekek pedig inkább fürdeni szeretnének. A csaptelep is kialakítható ugyanabba a sarokba, ahol a kád helyezkedik el, egy egészen egyszerű és nagyszerű trükkel: a kád fölé elhelyezett csaptelepet úgy kell felhelyezni, hogy oldalirányba kifelé nézzen. IIy módon egyetlen apró kis sarokban letudható a fürdés, zuhanyozás és kézmosás lehetősége is.

A dizájn sokat dob az összképen
Egy kis helyiségbe érdemes világos színű és letisztult burkolatot választani. A túlcicomázott, apró mozaikszerű és mintákkal tarkított csempék összképe kicsinyíti a teret. Amennyiben mégis ragaszkodunk a díszített csempék megjelenítéséhez, csak elszórtan, apró motívumként használjuk fel, ne az egész fürdőszobában. Ugyanez igaz a burkolat méretére is: egy nagyobb méretű járólap vagy csempe képes optikailag tágítani a teret. Üvegtégla használatával a szakember készíthet a fürdőszobába kisebb elválasztó részeket, mert az üvegtégla átereszti a fényt, nem érzékelteti azt az emberrel, hogy teljesen lezárt a terület, így levegősebb hatást kelt egy kisebb fürdőszobában is.

A tükrök használata
Minden valamire való fürdőszobában van legalább egy tükör, hiszen a fogmosáshoz, sminkeléshez, borotválkozáshoz és egyéb készülődéshez mindannyian szeretünk tükröt használni. Kis fürdőszoba kialakítása esetén érdemes a tükröt a bejárattal szemben elhelyezni, amennyiben erre nincs lehetőség, akkor is praktikus tértágító fogás a nagyobb méret. Ráadásul ma már remek, belső világítással ellátott dizájnos tükrök kaphatók, amelyek elképesztően hangulatossá varázsolják a kisebb tereket is.
Akár kicsi, akár nagy fürdőszoba kialakításán vagy felújításán gondolkodunk, az optikai és vizuális megjelenés mellett rendkívül fontos szempont az is, hogy az elkészült fürdőszoba tökéletes vízzáró réteggel rendelkezzen. A vizesedés problémájának és egyéb hasonló kellemetlenségek megelőzésére ajánlja bátran szakembere számára a MAPEI Mapelastic Aquadefense termékét.

És hogy miért is szuper ez a termék? Ismerkedjen meg vele közelebbről ITT!

 

mapei 190301 logo 


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop