Energiahatékony épületek Ytong vasalt pallós építési rendszerrel

Az építkezés folyamata számos gazdasági tényezőből áll, amelyek nagyban befolyásolják a végleges bekerülési költséget, mint például az építkezés időtartama, illetve a megfelelő szakképzett munkaerő megléte. Az Ytong vasalt pallós építési rendszerrel mindkét tényező jelentősen csökkenthető.

energiahatekonyepuletekytongvasalt 720

Az Ytong vasalt pallótermékek szintmagas, masszív, daruval mozgatható építőelemek. A nagyméretű Ytong fal-, födém- és tetőpallók mindig a konkrét beruházás igényei szerinti méretre készülnek, így kiváló minőségű épületek valósíthatók meg gyorsan és gazdaságosan. E technológia a hagyományos kiselemes építéshez képest ugyanis jelentősen, egyharmadnyira rövidíti le az építkezés idejét, és csökkenti a szükséges élőmunkaerő mennyiségét is.

A nagy elemekkel és a daruval történő beépítéssel egy munkanap alatt akár 100 m² falfelület is megvalósítható, ami hozzávetőlegesen egy családi ház egy teljes szintjének felel meg! Az előre megtervezett elemkiosztás segítségével maximalizálható a szerkezet teljesítménye, minimalizálható a nem megfelelő építésből, csomóponti kialakításból fakadó hibák száma. A daruval történő beépítéssel jelentősen csökkenthető az élő munkaerő igénye is: a teljes építési folyamathoz elég egy darukezelő és két szakember, ami kiemelten fontos szempont a mai szakemberhiányos gazdasági környezetben. A gépi elemmozgatás ergonomikus munkavégzést tesz lehetővé, megkönnyíti és jelentősen növeli a szakképzett munkaerő energiahatékonyságát.

KIVÁLÓ TULAJDONSÁGOK
Az Ytong pallós építési rendszere ugyanazokkal a kiváló épületfizikai tulajdonságokokkal rendelkezik, mint a hagyományos falazóelem, így a „tér minden irányában” azonos mértékben szigetel (3D-hőszigetelés), az intelligens páraszabályozásnak köszönhetően optimális lakóklímát, valamint megfelelő nyomószilárdsága adódóan masszív és értékálló szerkezetet biztosít. Az Ytong pallók teherhordó és nem teherhordó falak építésére egyaránt alkalmasak, hatékony munkaidő kihasználást tesznek lehetővé családi házak, ikerházak, sorházak és társasházak kivitelezése esetén.

energiahatekonyepuletekytongvasalt 1
Az Ytong pallókkal történő építkezés során az összes elem tökéletesen egymáshoz illeszthető, nem keletkezik építési hulladék, így költséghatékonnyá és környezetkímélővé is válik a kivitelezés folyamata. Amennyiben az építkezés során a rendszer többi eleme is beépítésre kerül, a tökéletesen illeszkedő homogén rendszerelemek eredményeként megelőzhetők a hőhidak kialakulása.

energiahatekonyepuletekytongvasalt 2
A komplett rendszer a következőket foglalja magában:

  • emelet szintmagas falpallók (standard és egyedi gyártású elemek),
  • mellvéd elemek,
  • sarok elemek,
  • oromfal elemek,
  • áthidaló elemek,
  • parapet elemek,
  • lábazati elemek.

A rendszer falpallói, illetve kiegészítő elemei átveszik az építményben keletkező függőleges és vízszintes terheket. A nagy elemméretből fakadó közel homogén falszerkezet erőhatásokkal szembeni ellenálló képessége jól tervezhető és biztos megoldást nyújt a felmerülő erőhatások kezelésére.

Az Ytong tető- és födémpallói ideálisan kiegészítik a falpalló rendszerét – gyorsan, stabilan, alátámasztás nélkül. Az elemek kiváló hőszigetelő tulajdonsággal rendelkező, vasalással megerősített pórusbeton termékek, ily módon tökéletesen kombinálható egymással a jó hőszigetelés és az optimális nyomószilárdság.

energiahatekonyepuletekytongvasalt 3
Miért ajánljuk?

  • Gyorsan és egyszerűen beépíthető,
  • alátámasztás nélkül azonnal terhelhető,
  • egyszerű felületképzésű,
  • nincs szükség zsaluzatra vagy felbetonra,
  • minden évszakban optimális lakóklímát biztosít,
  • a rendszert kiegészítő termékek teszik teljessé, mint például attikafal-elemek.

Mivel az Ytong tető- és födémpallókat minden esetben kifejezetten az adott építési projekthez tervezik és gyártják, fontos, hogy szakképzett kollégáinkkal lehetőleg már a tervezési szakaszban egyeztessenek a tervezők, megrendelők. Mérnök kollégáink tanácsot adnak a hatékony elemkiosztásra, a födém műszaki jellemzőire, illetve a csomópontok kialakítására, segítenek a részletes beépítési terv kidolgozásában, jelen vannak a kivitelezés indítás során, így is támogatva a zökkenőmentes kivitelezési folyamatot.

Bővebb információ:
https://www.ytong.hu/images/Muszaki_prospektusok/2021_Ytong_Pallok_prosi.pdf
zoldszam@xella.com
06 80 69 69 00

 


Ezt követő cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop