Hőszigetelést, de melyiket?

Hőszigetelést, de melyiket?

FaceBook  Twitter  rjon neknk!

A megfelelő hőszigetelés kiválasztása elengedhetetlenül fontos feladat, ha az ingatlan korszerűsítéséről vagy a hűtés-fűtés költségeinek csökkentéséről van szó. Ezért nem mindegy, hogy végül melyik típus és milyen minőségben kerül a homlokzatra, a tetőtérbe vagy a lábazatra, mert több szempontot is figyelembe kell venni a kiválasztás során. Lássuk a Mapei szakemberének 5 tanácsát!

hoszigetelestdemelyiket 720


1. Minőségi végeredmény csak minőségi alapanyagokkal lehetséges.
Hőszigetelés mesterfokon? Miért ne választanánk professzionális megoldást, ha otthonunkról van szó? Az „olcsó húsnak híg a leve” mondás hatványozottan igaz a hőszigetelés alapanyagaira és a kivitelezésre egyaránt.

 • ha nem akarunk 1-2 éven belül csalódni,
 • ha időtálló és esztétikus végeredményre vágyunk,
 • nem érhetjük be kevesebbel, mint minőségi alapanyagokból álló, hosszú ideje tartósan bizonyító hőszigetelő rendszerrel.


A Mapei e célra két megoldást is kínál: a Mapetherm PS polisztirolos rendszert vagy a Mapetherm MW ásványgyapotos bevizsgált és minősített rendszereket.
hoszigetelestdemelyiket 1
2. Ne szimplán hőszigetelésben, hanem hőszigetelő rendszerben gondolkodjunk!
A Mapei hőszigetelő rendszerek összetétele:

 • színvakolat és alapozója,
 • ragasztótapasz,
 • üvegszövetháló,
 • hőszigetelő lemez,
 • dűbelek,


Egy egészében bevizsgált, minősített rendszerrel hosszú távon megnyugtatóan biztos megoldást talál, és anyagilag is összehasonlíthatatlanul jobban jár, mintha a bekerülési költségen igyekezne spórolni.

3. Polisztirol vagy ásványgyapot?
A két rendszer között vannak eltérések. Hogy az Ön házához éppen melyik lenne az alkalmasabb, azt szakértő szemek döntik el. Szempont lehet ugyanis a súly, a páraáteresztő képesség vagy akár a tűzvédelmi előírásoknak való szigorú megfelelés is, no és még az ár is.

A Mapetherm PS polisztirolos rendszer:

 • kedvezőbb árfekvésű,
 • gyorsan kivitelezhető,
 • a legnagyobb választékkal van jelen a piacon,
 • alacsonyabb súlyú, így kisebb megterhelést jelent a falak számára,
 • ugyanakkor nem páraáteresztő.


Ezzel szemben a Mapetherm MW ásványgyapotos rendszer:

 • magasabb árfekvésű,
 • nehézkesebben kivitelezhető,
 • ugyanakkor szinte tökéletes páraáteresztő képességű,
 • és megfelel a szigorú tűzvédelmi előírásoknak is


Még többre is kíváncsi? Ismerje meg a Mapei hőszigetelő rendszereit!

4. Gondoljon tartós vakolatra és a penész, illetve alga elleni védelemre is!
A hőszigetelő rendszer végső megjelenését az időtálló és esztétikus vakolat adja. Ha hosszú ideig szeretné megőrizni háza külső homlokzatának, lábazatának, illetve tetőterének komfortját és szépségét, érdemes az időjárással szemben bizonyítottan tartós és a penésznek, illetve az algásodásnak jól ellenálló vakolatot választani.

A Mapei hőszigetelő rendszerekhez ajánlott vakolata a Silancolor termékcsalád, ami:

 • szinte bármilyen színben előállítható,
 • tartósan ellenáll az időjárás viszontagságainak és a környezet okozta szennyeződéseknek,
 • rendkívül ellenálló a vízzel és a porral (portaszító) szemben,
 • kiváló vízlepergető és páraáteresztő képességű.


A Silancolor PRIMER tökéletes előkészítést biztosít a vakolatnak. Megköti a felületen lévő port és jó tapadást nyújt a rákerülő bevonatnak. A Silancolor BASE COAT egy megfelelő alapréteget képez, a kisebb repedések elfedésére és egy egységes fedőréteg biztosítására. Az utolsó réteg pedig a kapart hatású Silancolor TONACHINO, esetleg a Silancolor GRAFIATO.

Még több információra van szüksége a modern hőszigetelési megoldásokról? Töltse le a kapcsolódó e-bookunkat is!

5. Végezetül, de nem utolsósorban: válasszon tapasztalt szakembert!
A vágyott végeredményhez a minőségi alapanyagok mellé tapasztalt és elhivatott szakemberek is kellenek. A jó mesterekre olykor várni is kell, de mindig megéri!

Most jött el a hőszigetelés ideje! Hőszigetelési kampányunk keretében 2020. augusztus 15. és november 15. között kedvezményes áron valósíthatja meg álmait a Mapei innovatív hőszigetelő rendszereivel. A vásárlással most duplán jól jár, mert minden vásárlás után ajándék kupon is jár!

mapei 190301 logo

 

Cikkek
& ÉrdekessÉgek

Széllkapu függőkerttel, találkozóhelyekkel

A 2013-ban kezdődött Millenáris projekt befejezéseképpen megnyílt a budai Széllkapu mintegy 17 ezer négyzetméter zöldfelülettel, amely az elhanyagolt telket hivatott revitalizálni. Az új fővárosi zöldfelületen 355 előnevelt fát telepítettek, létrehoztak egy 700 négyzetméteres, vízinövényeknek otthont adó tavat, és kialakítottak egy új mélygarázst is. A 2013-ban kezdődött Millenáris projekt befejezéseképpen megnyílt a budai Széllkapu mintegy 17 ezer négyzetméter zöldfelülettel, amely az elhanyagolt telket hivatott revitalizálni. Az új fővárosi zöldfelületen 355 előnevelt fát telepítettek, létrehoztak egy 700 négyzetméteres, vízinövényeknek otthont adó tavat, és kialakítottak egy új mélygarázst is. A fenntarthatóság érdekében elsősorban honos, a városi klímát és az ökológiai adottságokat jól tűrő fákat és cserjéket, illetve úgynevezett stressztűrő évelőfajokat választva sokszínű, biodiverz környezet jött létre mintegy 17 ezer négyzetméter zöldfelülettel. A rengeteg pad, a lankás részeknek nézőtérjelleget adó ülőtámfalak és a tér tagoltsága lehetővé teszi, hogy a parkban több program is fusson egy időben, különböző helyszíneken. A sétautak három, gomba formájú, árnyat adó építményben futnak össze, tetejükön napelemekkel, így tágas, agóraszerű találkozóhely jött létre. A megnyíló kétszintes Millenáris2 mélygarázs 500 gépkocsi befogadására alkalmas, ezzel helyreállítva a terület beruházás előtti parkolóhelyszámát. Nagyobb összefüggő állomány a százötven díszcseresznye fa, amelyek cseresznyevirágzás idején különleges hangulatot árasztanak, de vannak a területen nagyobb méretű lepényfák, tölgyek, fenyők, almák, nyírek és gyertyánok is. Emellett ötvenezer évelő növény, rengeteg díszfű, nagyméretű cserje és negyvenezernél több hagymás növény színesíti a nagyközönség előtt is megnyíló parkot. A Széllkapu terveit a TSPC Mérnökiroda, Kádár Mihály és Könözsi Szilvia készítette. A park tájépítészei, Majoros Csaba és Balogh Andrea változatos domborzatú parkot terveztek. A bevásárlóközpont felé méretes függőkertet építettek, amelynek akár panorámalifttel is megközelíthető felső szintjéről kilátás nyílik a Margit körút, a Vár és a budai hegyek felé. A szemközti oldalon, a park középső traktusában elhelyezett vízfelület felé déli irányba lejtő, pihenésre alkalmas domboldalt alakítottak ki. Nem messze a tótól kapott helyett a párásító fúvókkal is felszerelt vízjáték. A színes fényekkel megvilágított, programozható vízsugarak dizájnbetonlapokból törnek elő, amelyek felületébe stilizált növény- és állatfajtákat megjelenítő grafikákat martak. {igallery id=4799|cid=1101|pid=1|type=category|children=0|showmenu=0|tags=|limit=0}

Új kilátó a Naplás-tó partján

A XVI. kerületi Naplás-tó környezetében új kilátót építtet a Pilisi Parkerdő Zrt. azzal a céllal, hogy a pesti oldali városi erdők ökológiai és turisztikai értékét fejlessze. A beruházás értékét növeli, hogy a környék az utóbbi évtizedekben ipari övezetből intenzíven alakult át lakó és pihenő övezetté. A XVI. kerületi Naplás-tó környezetében új kilátót építtet a Pilisi Parkerdő Zrt. azzal a céllal, hogy a pesti oldali városi erdők ökológiai és turisztikai értékét fejlessze. A beruházás értékét növeli, hogy a környék az utóbbi évtizedekben ipari övezetből intenzíven alakult át lakó és pihenő övezetté. A Naplás-tó Budapest legnagyobb kiterjedésű állóvize, valójában a Szilas-patak árvízvédelmi tározója Cinkota mellett, amely mára a fővárosiak egyik kedvenc pihenőhelyévé nőtte ki magát, nem mellesleg pedig színes állat- és növényvilága miatt is érdemes meglátogatni. A tó és közvetlen környezete 1997 óta természetvédelmi terület, a cinkotai parkerdővel és a Merzse-mocsárral együtt számos vízimadár fontos pihenőhelye a tavaszi és őszi madárvonulási időszakban. A kilátó megvalósítását a fővárosi Tér-Köz pályázat és a XVI. kerületi önkormányzat finanszírozása tette lehetővé, terveit a Robert Gutowski Architects készítette, a kivitelező pedig a Prédikálószéki-kilátót is építő Fitotron System Kft. A terepi munkálatok a szükséges engedélyek birtokában augusztus első hetében indultak, a várható befejezés és átadás idén ősszel lesz. A kilátó koncepciójának megfogalmazása során a helyszín adottságait figyelembe véve fontos szempont volt, hogy a kilátó a fák fölé magasodjon, ezzel teljes panorámás kilátást téve lehetővé a környékre. Ez az átalakulás az erdők funkcióját és az erdei turisztikai lehetőségeket is megváltoztatja: szerencsésen felértékelődnek, ökológiai és turisztikai szempontból egyaránt méltó helyükre kerülhetnek a főváros pesti oldalának erdőterületei. {igallery id=4799|cid=1102|pid=1|type=category|children=0|showmenu=0|tags=|limit=0}

Új Duna-híd épül

Budapesten tehermentesíteni kell a belvárost, hogy egyszerűbben és gyorsabban lehessen utazni, és hogy a kevesebb károsanyag-kibocsátásnak köszönhetően klímabarát közlekedési rendszere legyen a fővárosnak. E célt szolgálja az új dél-pesti híd, amely közvetlen összeköttetést teremt Újbuda és Csepel, valamint Ferencváros, Kispest és Kőbánya között. A tervek szerint legkésőbb 2023-ban kiírható a kivitelezői tender, majd következhet a három évig tartó építkezés. Budapesten tehermentesíteni kell a belvárost, hogy egyszerűbben és gyorsabban lehessen utazni, és hogy a kevesebb károsanyag-kibocsátásnak köszönhetően klímabarát közlekedési rendszere legyen a fővárosnak. E célt szolgálja az új dél-pesti híd, amely közvetlen összeköttetést teremt Újbuda és Csepel, valamint Ferencváros, Kispest és Kőbánya között. A tervek szerint legkésőbb 2023-ban kiírható a kivitelezői tender, majd következhet a három évig tartó építkezés. Miközben Budapest belvárosi szakaszán megközelítőleg egy kilométerenként található átkelési lehetőség, délebbre csaknem tíz kilométer választja el egymástól a Rákóczi hidat és az M0 gyűrű déli hídját, ráadásul a déli városrészek között a mai napig nincs a városhatáron belüli közvetlen összeköttetés. Csepel immár hetven éve vár arra, hogy Budapesten belül végre átkelő épüljön a budai kerületek felé. Az új Duna-híd megépítéséről 2018 decemberében határozott a kormány, s míg a Rákóczi híd építésekor a villamos vonal kiépítését csak a híd átadása után húsz évvel pótolták Újbudára, addig az új Duna-híd esetében a hídon átvezető villamos vonalat már a híddal együtt tervezteti a kormány. Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelő államtitkár szerint az új híd önmagában is 50 ezernél is több autóval csökkentheti a belváros autóforgalmát. A budai Galvani utca és a pesti Illatos út vonalában épülő híddal közvetlen villamos összeköttetés jön létre Buda, Csepel és Dél-Pest között. A tervezendő négy kilométer hosszú villamos vonal Budán a Fehérvári úti villamos pályáról leágazva a Galvani utcán át Csepelen a Weiss Manfréd útnál a H7-es HÉV-et, a Soroksári útnál a H6-os, és a Kunszentmiklós-Tass elővárosi térséget kiszolgáló 150-es vasútvonalat is keresztezve a szakaszon 5 új akadálymentes megállópárt kap. Az utazási idő rövidülésével az érintett településrészek lakói könnyebben jutnak el a szomszédos kerületbe dolgozni, tanulni vagy éppen vásárolni; a felesleges kerülők megszűnésével pedig az autók károsanyag-kibocsátása is csökken.