Belső oldali hőszigetelés, lehetséges?

Igen, lehetséges, a húsz éve piacon lévő Multipor ásványi hőszigetelő rendszerével párazáró réteg beépítése nélkül is könnyen kialakítható belső oldali hőszigetelés. A Multipor rendszer természetesen nem csak belső oldalon használható, az épület külső homlokzati hőszigetelésére is alkalmas.

belsooldalihoszigteleslehets 720

Működési elv
A meleg levegő több nedvességet képes megtartani, ezért amikor lehűl a harmatpontra, kicsapódik belőle a pára. Ez fűtött beltéri és kültéri téli hőmérsékletállapotok alatt nem a belső oldali hőszigetelés és a fal határán, hanem hamarabb, már a hőszigetelő lapon belül megtörténik. Azokat a hőszigetelő anyagokat, amelyek nem vagy csak nehezen képesek leadni a bejutó nedvességet, emiatt párazáró réteggel kell védeni. A Multipor ásványi hőszigetelő lapok a kicsapódott nedvességet kapilláraktivitás útján a belső légtér felé szállítják, ahol a víz elpárolog. Fontos, hogy a lapokat a falfelületre teljes felületen ragasszuk fel, mert így csak ebben az esetben tudják a felülettől a nedvességet elszállítani, és mindez a falazat szárításában is közrehat. Továbbá a Multipor ásványi hőszigetelő lap rendkívüli anyagtulajdonságából adódóan anti-allergén. A lapok természetes alapanyagokból (homok, cement, víz) készülnek, gyártásuk környezettudatos technológiával történik, így rendelkeznek a „Környezetbarát Termék” Védjeggyel. Ezen felül nem éghetők, egy nem várt lakás tűz esetén megvédik a mögöttes szerkezeteket, és nem fejlesztenek mérgező gázokat. 

belsooldalihoszigteleslehets 3
Épületszerkezeti szempontból a külső oldali hőszigetelés valóban kedvezőbb, de amikor erre nincsen lehetőség, a megfelelő tervezéssel és kivitelezéssel kialakított belső oldali hőszigetelés – a meglévő szerkezetek károsítása nélkül – élhetőbb és egészségesebb lakókörnyezetet biztosít.
belsooldalihoszigteleslehets 1
Mikor szükséges belső oldali hőszigetelés?
A Multipor hőszigetelő lapokkal végzett belső oldali hőszigetelés kiváló praktika a szerkezet hőszigetelő képességének javítására ott, ahol a határoló szerkezet hőszigetelése külső oldalon nem valósítható meg. Ilyen esetek például: műemlékek védett homlokzatai, társasházak homlokzatai (tulajdonjogi problémák miatt), zárt sorú vagy oldalhatáros beépítések, valamint egyéb műszaki vagy jogi korlátok.
A Multipor ásványi lapokkal történő belső oldali hőszigetelés csak normál hőmérsékletű és páraterhelésű helyiségekben nyújt optimális megoldást. Fontos azonban tudni, hogy a tartósan magas páratartalmú, rosszul szellőző és nedvességnek kitett helyiségek (mosókonyhák, nem szigetelt vizes pincék) utólagos belső oldali kiegészítő hőszigetelésére nem alkalmazható.

 
 
belsooldalihoszigteleslehets 2
www.hoszigetelesbelulrol.hu

 



Ezt követő cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop