Rémálom vagy gyerekjáték a lakásfelújítás?

Messziről elkerülhetők a kellemetlenségek, ha betartjuk azokat az egyszerű tanácsokat, amelyeket a MAPEI szakemberei ajánlanak. Ha így vágunk bele a felújításba, gyorsan és bosszankodás nélkül élvezhetjük megszépült otthonunkat. Íme a betartandó 4 tanács, amire oda kell figyelni!

remalomvagygyerekjatekalakasfel 720

Mindenki három dolgot szeretne a lakásfelújításkor:

1. gyorsan, határidőre, csúszás nélkül elkészüljön minden;

2. jól: az elvárt minőségben készüljön el az összes munka;

3. ne drágán: ne lépje át a végösszeg a tervezettet.

Lehetséges ez egyáltalán? Mi azt mondjuk: IGEN! Persze vannak, akik már előre félnek a felújítástól, és azt gondolják, hogy a lakásfelújítás csak erős idegzetűeknek való „szórakozás”. És természetesen vannak, akik csak menet közben jönnek rá, miért óvták őket attól, hogy az egészbe belevágjanak. Pedig ennek nem kell így lennie, elég csak megfogadni pár dolgot az elején. És akkor jöjjön a betartandó 4 szabály!

Első kötelező szabály: cél nélkül soha!
Ha nincs meg az igazi cél, akkor nem egy játszmát veszítünk el, hanem tíz-, de akár százezreket a zsebünkből. Így elő a papírral és tollal (vagy a tablet-tel) és írjunk egy listát, hogy mi az, ami

  • nem működik a lakásban,
  • nem tetszik már a lakásban,
  • mit változtatnánk meg.

Ha készen van a lista, akkor Ön is átlátja majd, hogy mivel kapcsolatban kell szakembert keresni, és pontosabb árajánlatot tud majd kérni.

remalomvagygyerekjatekalakasfel 1
Második szabály: fontossági sorrend!
Egy lakásfelújításnál rengeteg dolgon kell átrágni magunkat, és döntést hozni. Sokan esnek abba a hibába, hogy nekivágnak egy célnak, majd azt gondolják, hogy ha már úgyis belevágtunk, csináljuk még meg ezt, vegyük meg még azt. A baj nem a számtalan igénnyel van, hanem azzal, ha nem tudunk közöttük sorrendet tenni. Tisztában kell lenni a „takaró hosszával”, és hogy időnkbe belefér-e mindaz, amire vágyunk.

Legfontosabb szabály: ellentmondást nem tűrő költségvetés!
Egy lakásfelújítás esetében a költéseknek és igényeknek csak a csillagos ég szab határt – vagy még az sem. Ezért az álmodozás előtt érdemes egy gyors költségvetést csinálni, hogy a csalódásoktól vagy az esetleges a családi vitáktól megkímélhessük magunkat.

  • Szükség van egy minimum és maximum összegre, amit a felújításra szánunk, attól ne térjünk el.
  • Találjunk megbízható szakembert – tudjuk, hogy talán most ez a legnehezebb és ez a legnagyobb probléma, akinek valóban annyit kell kérnie az elkészült munka után, amennyiért elvállalta a munkát, amennyiért megállapodtak még a kivitelezés legelején.
  • Ha van rá lehetőség, képezzünk vésztartalékot, hiszen annyiszor előfordult már a felújítás során nem várt esemény.

remalomvagygyerekjatekalakasfel 2
Negyedik, legkritikusabb szabály: a felújítást csak szakember végezze!
Ha a burkolatot egyszer jól megcsinálták, hosszú távra tervezhetünk vele, ahhoz évekig nem kell hozzányúlni. Ha tehát nem szeretnénk, hogy kényszerből, a tervezettnél előbb kelljen változtatni a burkolaton, bízzunk meg a munkálatokkal egy valódi, jó szakembert, és nem mi magunk próbálkozzunk!

Bízunk abban, hogy ezek a szabályok segítenek Önnek!  Ha mindezek után segítségre lenne szüksége a felújításhoz, szívesen segítünk, ha konkrét problémája, kérdése van, itt megtalál minket!

Ha ezeket az egyszerű tanácsokat megfogadja, és így vág bele a felújításba, gyorsan és bosszankodás nélkül fogja élvezni megszépült otthonát!

mapei 190301 logo


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop