Klasszikus a sörkertben: MPN 038

A méltán népszerű és nívós miskolctapolcai üdülőközpont (Avalon Park) idén tavasszal egy sörkert-épülettel bővült. Mind a magas, mind pedig az alacsony hajlásszögű tetőrész a klasszikus kőzetgyapot szigetelést kapott: MPN 038.

klasszikusasorkertben 720

A hőszigetelő anyag jellemzői: A1 éghetetlen, hidrofobizált, ön- és alaktartó kőzetgyapot alapú hőszigetelő tábla. A beépítési vastagság esetünkben 20 cm.
Deklarált lambda: 0,038 W/m.K, R= 5,25m2.K/W.

A szerkezetet emelt magasságú szarufa képezi 15+ 5 cm vastagságban, megfelelő párazárással alul, illetve tetősík fóliával közvetlenül a héjalás alatt. Az itt beépített anyag még szúrós, porzik, igazi kihívás vele dolgozni.
A Knauf Insulation számos európai gyárában állít elő hasonló terméket (könnyű kőzetgyapot szigetelő lemez). A magyar piacot is kiszolgáló Nova Baňa gyáregység a közeli jövőben fogja bevezetni gyártósorain az Ecose technológiát gyártósorain bevezetni, illeszkedve a több gyárban már végrehajtott technológiai váltásához.

klasszikusasorkertben 1

A majdani technológiaváltás következtében így a régi könnyű kőzetgyapot termékcsalád is környezetbarát kötőanyagot kap. Nem lesz szúrós, inkább selymes tapintású, és az anyag kiporzása is jelentősen csökken. A jelenlegi technológia szerint a kötőanyag kémiai eredetű formaldehid származék. Érdekes módon a szálas szigetelések tapintásakor nem az üveg vagy kőzet elemi szála,i mint alkotórészek okozzák a szúrós érzetet, hanem maga a kötőanyag. Ennek lecserélése okozza majd a könnyű kőzetgyapotok esetében is a termék felhasználóbarátabb tulajdonságait.

 

kanufnewlogo


 

Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop