Falra vagy mennyezetre, fűt és hűt?

Alacsony hőmérsékletű falfűtés és -hűtés egyetlen rendszerrel, mindezt energiatakarékosan? Ez az Uponor Renovis gipszkarton rendszer, amely kellemes hőérzetet biztosít, és ellátható bármilyen hőforrással.

falravagymennyezetrefuteshut 720

Fűtés és hűtés egy rendszerrel?
Lehetséges, hogy a helyiségeket télen melegen, nyáron pedig hűvösen tartsuk ugyanazon rendszerrel? Természetesen, ha felületfűtési és -hűtési rendszerben gondolkodunk. A falfűtés és -hűtés különösen kellemes klímát biztosít otthonunkban, a radiátorok nem foglalnak helyet a belső térből, és egészségügyi szempontból is jó választás, nem kavarja fel a port a lakásban. A rendszer különösen felújítási célú használat esetén nyújt előnyöket, amikor egész falakat állítanak helyre, illetve ha a padlófűtés nem elegendő a helyiség melegen tartására, kiegészíthető falfűtéssel. A lakásfelújítás felületfűtéssel és -hűtéssel egy hosszú távú, fenntartható megoldás, valamint a lakás/épület értékét is növeli.

Megbízhatóság
Az energiahatékonyság és a megújuló energiaforrások használata környezetvédelmi szempontból egyre fontosabbá válnak napjainkban. A felületfűtés és -hűtés egy hosszú távú megoldás, a megújuló energiaforrások ideális használatát biztosítja. Ugyanazon hőérzetet alacsonyabb hőmérsékleten érhetjük el, mint más fűtési megoldásokkal, az energiát a lehető leghatékonyabban felhasználva, és a CO2 kibocsátást csökkentve.

falravagymennyezetrefuteshut 1
Egészség és jó közérzet
A falfűtés nem csak környezetbarát technológia, a mi egészségünkre is hatással van, megelőzhető a falak és a mennyezet penészedése, a különböző falfelületek egyenletes fűtésnek köszönhetően. A felületfűtési rendszerek nem keverik fel a port, így az allergiás tünetek csökkennek a belső terekben is.

falravagymennyezetrefuteshut 2
Az Uponor Renovis rendszer lehetővé teszi felületfűtés kialakítását akár egyetlen helyiség számára is a meglévő radiátoros, magas hőmérsékletű rendszerbe illesztve. A meglévő fűtési rendszert nem szükséges lecserélni, elegendő egy, a felhasználó igényeinek megfelelő kiegészítés. Ezzel csökkennek a költségek, és a tervezőnek is sokkal nagyobb szabadsága van az egyes helyiségek felújításakor.

falravagymennyezetrefuteshut 3
Az Uponor Renovis alkalmazásával megoldódnak a tipikus felújítási problémák, mert például:

  • akkor is felszerelhető meglévő falfelületekre, mennyezetekre, ha azok rossz állapotúak (pl. sérült vakolat, egyenetlen mennyezet);
  • teljes, részleges vagy szükség szerint lépésről lépésre ütemezett felújításhoz egyaránt alkalmazható, a mennyezet vagy fal szigetelése könnyen beépíthető;
  • rövid idő alatt felszerelhető, tiszta szerelést biztosít;
  • a spotlámpák közvetlenül a panel középső részébe illeszthetők.

További információ: Uponor Renovis falfűtési és -hűtési rendszer

uponor logo

Uponor Épületgépészeti Kft.
1043 Budapest, Lorántffy Zsuzsanna utca 15/B
T. +36 1 203 3611
E-mail: info.hungary@uponor.com
www.uponor.hu

 

 


Ezt követő cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop