Uponor Minitec – vékony padlófűtésrendszer

Ma már a fűtési rendszerekkel szemben támasztott követelmények között első helyen szerepel az energiahatékonyság. Mindez akkor kelti fel igazán a felhasználók és a szerelők érdeklődését, ha a rendszer egyben költségkímélő is. Az Uponor Minitec rendszer alacsony hőmérsékletű felületfűtés, amely köztudottan energiahatékony, felújításoknál és új építéseknél egyaránt alkalmazható, nem igényel bontást, gyorsan telepíthető, ezért költséghatékony.

uponorminitecvekony 720

 

Alacsony rétegvastagság, egyszerű telepítés
…de hogy a valóságban hogy is néz ki egy Uponor Minitec padlófűtésrendszer telepítése felújításkor, az megnézheti a kaposvári templom felújításáról készült videóban:

uponorminitecvekony 1

Az Uponor Minitec kb. 1 cm-es minimális mélységének köszönhetően (kb. 2,5 cm-es rendszervastagság burkolattal együtt) a felújítások ideális rendszere, ahol fontos a minimális rétegvastagság. Az Uponor Minitec rendszerlemez a 9,9 x 1,1 mm-es Uponor PE-Xa csövekkel könnyen lefektethető meglévő betonra, faszerkezetre vagy járólapra. A lap hátoldalának ragasztórétege garantálja a biztos kötést lerakáskor. A rendszerlemez speciális felületi kialakításának köszönhetően nincs szükség külön rögzítő elemekre, a rendszerlemez tökéletesen rögzíti a csővezetéket. A szintezőanyagot közvetlenül a pogácsák közé kell teríteni, így a szerkezet padlószint-növekedése csupán minimum 15 mm. A lemezek speciális kialakítása biztosítja a szintezőanyag megfelelő folyását és a közvetlen kötést a beágyazó anyaggal. Ez a vékony padlófűtésrendszer lehetővé teszi, hogy olyan helyen is alkalmazzunk felületfűtést, ahol egyébként a szintemelkedés nehezen megoldható problémákat jelentene.

uponorminitecvekony 2
Az Uponor Minitec termékcsalád előnyei

  • A meglévő, szilárd burkolatra tehető.
  • A padlószint csekély, kb. 1,5 centiméteres emelkedése (járólappal kb. 2,5 cm).
  • Felújítások során minimális szerelési ráfordítás.
  • Gyors felmelegedés és rugalmasan követi a szabályozási igényeket.
  • Bevált Uponor PE-Xa-minőség.
  • Alacsony padlófűtés rendszerhőmérséklet.

A rendszerlemezek kis felületi egysége és egyszerű csatlakoztatása minimális vágási hulladékkal jár, ami lehetőséget nyújt akár kisebb, szabdalt alaprajzú vagy nagy alapterületű helyiségek padlózatának gazdaságos és egyszerű borítására. A burkoló anyag lehet hideg kerámia burkolat, szalagparketta vagy padlószőnyeg is.

uponorminitecvekony 3
Műszaki jellemzők

  • Minimális rendszermagasság: 15 mm.
  • Kiváló tulajdonságú 9,9×1,1 mm-es Uponor PE-Xa csővezeték.

Az így kialakított kis tehetetlenségű padlófűtés nagyon jól szabályozható és jól illeszthető a meglévő hagyományos fűtési rendszerekhez is. Míg a magas hőmérsékletű rendszerek esetében gondoskodni kell az alacsony hőmérsékletű kör keveréséről, addig a megújuló energiát hasznosító alacsony hőmérsékletű rendszereknél közvetlenül csatlakoztatható.

Tekintse meg az Uponor magyaroszág Youtube csatornáján az Uponor Minitec padlófűtésrendszerről szóló videót, vagy válogasson a többi érdekes Uponor tartalom között.

Az Uponor Minitec vékony padlófűtésrendszer gazdaságos, magas hatékonyságú, amely tökéletesen alkalmazható felújítások és új építések esetében is.További padlófűtésrendszerekkel kapcsolatos információért látogasson el az Uponor honlapjára!

https://www.uponor.hu/termekeink/padlofutes

 

uponor logo

Uponor Épületgépészeti Kft.
1043 Budapest, Lorántffy Zsuzsanna utca 15/B
T. +36 1 203 3611
E-mail: info.hungary@uponor.com
www.uponor.hu

 

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop