Első nekifutásra

Az első – ha jó, ha rossz – mindig különleges. A jól bevált megoldások néha bizony kissé unalmas profizmusát a lelkesedés, a kísérletező kedv és a kreativitás bőven képes feledtetni. E lakás tervezőjének első, ám minden bizonnyal nem utolsó munkája a saját színes otthona.

elso 720

Az Angyalföld fejlődő, apartmanházakkal benépesülő részén épült lakás tulajdonosa lakberendezői tudását saját lakásán próbálta ki első ízben. Egyéb, megvalósítás alatt álló tervei mellett ez az első befejezett munkája, és úgy tűnik, a megbízó elégedett. A kis alapterületű lakásban minden a helyére került, a hangulat pedig nem hagy kétséget afelől, hogy a tulajdonos határozott ízléssel bíró ifjú hölgy, aki lakásának miliőjét egyszerűen így határozza meg: csajos. A feladat adott volt, az alaprajz nem igényelt és nem is adott módot különösebb beavatkozásra. A helyiségek elosztása megfelelt vendéglátónk igényeinek, csupán kisebb módosításokat hajtott végre a praktikum jegyében. Így került gipszkarton fallal leválasztott gardrób a nappali és a bejárat közé, jótékonyan takarva a belépő elől a lakóteret, egyúttal elnyelve az egyszemélyes háztartás előszobai kellékeit.

A konyhát elválasztó falat viszont elbontotta Mónika, így az a nappali terének bővületeként természetes fényhez jutott. A lakás hangulatának kialakításakor a környék apartman-jellege mindenképpen közrejátszott, egy butikhotel kortárs színvilága köszön vissza a helyiségekben. Az elsődleges szempont mégis a használhatóság és a praktikum volt. Ebben a lakásban minden észrevétlenül került a helyére: takarítóeszköz-tároló a folyosó végébe, gardrób a háló falára, tároló a vízóraszekrény köré. A tervező egyéb munkáiban is közreműködő asztalosmester készítette a lakás beépített bútorait, mestermunkája a konyha, amely icipici, de mindent tud, amit egy gyakorló háziasszony kívánhat. A többi már tervezői fogás: játék a felületekkel és színekkel. A többnyire nagykereskedelemben kapható mobil bútorok és világítótestek között felbukkan néhány különleges darab – fotel, állólámpa –, a kevés hangsúlyos elem éppen elég izgalmat csempész az erőteljes színek közé a józanul berendezett térben. Kis lakást tervezni talán nehezebb feladat, mint szabadon bánni tágas terekkel. Fontos a fegyelem, az arányérzék, és főképp a kreativitás. Apró fogásokon múlik, hogy a végeredmény tömény, szellős, vagy épp felkavaróan izgalmas lesz-e. Ez esetben a józan praktikum és az erőteljes színvilág ötvözete kiegyensúlyozott, ugyanakkor szabadságra ösztönző légkört eredményezett.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop