Színpárosok testvéreknek

„Iskola, iskola, ki a csoda jár oda?” Nyáron bizony senki! Javában tombol a nyár, a két gyerekszoba tulajdonosa, Hanna és Ábel is „kivette” rendes évi szabadságát, és vidáman, önfeledten töltik a szünidőt. Legnagyobb sajnálatukra ez az időszak sem tart örökké, ősz közeledtével ismét visszaülnek majd az iskolapadba. Addig is, míg ők a szabadban sütkéreznek, kukkantsunk be birodalmukba, és lessük meg tanulósarkukat is, ami az alvás és a játék mellett a gyerekszoba legfontosabb tevékenységének, az otthoni tanulásnak is a helyszíne.

Hanna szobája

A lányszoba színpárja igazán jó választásnak bizonyul: a lila a rózsaszínhez hasonlóan ugyancsak lányos szín, ám korántsem olyan hamar megunható, még a tinilányok is szeretik. A pasztellzöld remekül kiegészíti a lilát, ráadásul a zöld színnek kedvező hatása van a gyermeki szervezetre is. A bútorok, hasonlóan a szoba többi kiegészítőjéhez, mind minőségi darabok, a BabyExpress üzletéből valók. A lila szín a bútorok frontján is megjelenik, a virágformájú fogantyúkkal kiegészítve igazán kedves darabok. A zárt fiókok mellett sok nyitott polcot is kapott Hanna, itt van a könyv- és társasjáték-gyűjtemény. A ruhák tárolása nem terheli a szobát, a közelében kialakított gardrób elnyeli az összes holmit. A tanulósarok a szoba legvilágosabb pontján, a franciaerkélyre nyíló ajtók előtt kapott helyet. A nagyméretű asztalon minden tanuláshoz használatos kellék elfér, mellette még egy fiókos szekrényke segíti a rendet.

Ábel szobája

A fiúgyermek szobájában a kék és a piros az uralkodó színpár. A legfeltűnőbb elem az ágy mögötti, vízszintes irányú csíkozás, amely jótékonyan nyújtja a szobát. Bár ezt a hatást festéssel is elérhetjük, Ábel szobájában tapéta borítja a falat. A szekrények itt is szinte csak a játékok-könyvek tárolására szolgálnak, hiszen Ábelnek is van gardróbja. A tanulósarok – hasonlóan Hanna szobájához – az ágy közelében, az erkélyajtók előtt kapott helyet. A világos területet L-alakú, lekerekített asztallappal bútorozták be, és olyan rafináltan, hogy átengedje a fényt. A tanuláshoz elengedhetetlen kényelmes ülésről az állítható magasságú, gázliftes szék gondoskodik. Az íróasztal mellett egy játékasztal is van a szobában, amely még az óvodáskorú szoba eleme volt, de mivel illett ebbe a koncepcióba is, megtartották.

Mit mond a szakértő?

A tanulósarok fontos a pszichének: itt a tanulásra összpontosíthat a gyerek, semmi nem tereli el a figyelmét.
Segítsünk abban a kicsinknek, hogy pozitív hozzáállással, bizakodással fogjon hozzá a tanuláshoz.
Az este átismételt ismeretek az alvás során kerülnek át a hosszú távú memóriába, így gondoskodjunk arról, hogy a gyermek elegendő időt töltsön alvással.
Ha az alsótagozatos gyerkőc napközis, este már ne fárasszuk plusz tanulással, gyakorlással. Legyen ez az idő a játéké, a szülő-gyermek kapcsolat elmélyítésének ideje.
A tanulás ne külső kényszer legyen. Fedezze fel, hogy mi a saját, egyéni célja a tanulással.
A szülő ne ragaszkodjon ahhoz, hogy együtt tanuljon a gyermekkel. Ajánlja fel a segítségét, a döntés joga a gyermeké legyen.

 

 

Kreatív ötletekre vadászol, érdekelnek a magazinnal kapcsolatos hírek? Csatlakozz a Facebook-közösségünkhöz!


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop