Életöröm francia módra

Öröm, szépség és egyedi hang jelenik meg Hannus Tamás belsőépítész és enteriőrtervező legújabb munkájában. A párizsi atmoszféra finom légkört teremt a világos, jó elhelyezkedésű Váci utcai lakásban. A tervező számára, mint mondja, élmény volt megtervezni minden egyes részletet.

eletoromfranciamodra 720

Párizs nemcsak a divat hazája, belsőépítészete, lakberendezése is stílust teremtett. Hannus Tamást és csapatát, a Reklektik belsőépítészeti iroda szakembereit azzal a kéréssel kereste fel a fiatal, lendületes életet élő értelmiségi pár, hogy Váci utcai lakásuk átfogalmazásakor jelenjen meg a francia főváros életérzése, amely nemes és visszafogott, ötvözi a hagyományokat és előirányozza az aktuális trendeket. A kérés megvalósításához át kellett szabni a belső tereket, ezt követhette csak az enteriőrtervezés. A 75 nm-es teret két kis lakás újbóli összenyitásából nyerték, így egy világos, elegáns, kellemesen mai modern felhang született, és az egykori főbejárat visszanyerte eredeti helyét. A lakás átlátható és átjárható, logikusan kialakított füzérét a nagy beépített szekrénnyel ellátott előszoba nyitja, innen az egy légterű konyha-étkező- nappaliba, a két fürdőbe és két hálószobába juthatunk. A tér egésze természetes, nincs benne semmiféle póz vagy kimódoltság. Ezt részben azzal érték el, hogy igyekeztek minél kevesebb ajtót tervezni, kerülendő a tagoltságot, hogy a lakás szabadságot, nyíltságot sugalljon. A nagy lépték, a bútorok arányai, a neutrális, ám kontrasztos színek, a hideg és meleg hatású anyagok, az antik és a high-tech ötvözete az eleganciát hangsúlyozzák mindenütt, és központi szervező elemként funkcionálnak.

A középpont egyértelműen a nappali, ahol izgalmas megoldás a klasszikus formavilágú csillár és a modern bútorok párbeszéde. A szép vonalvezetésű kanapé és fotel ölelésébe egy futurisztikus aranyszínű asztalka került, de a tervező gyorsan ellensúlyozta is a modernitást a klasszikus portréval, és a kicsit semleges színű állatbőr szőnyeggel. Egyfelől önálló életet él a térben a márványlappal és diószínű munkapulttal ellátott konyha, másfelől tökéletes egységet alkot a nappali látványával és hangulatával. A klasszikus stílusú étkezőasztalt sokáig keresgélték a tulajdonosok, mely a karcsú gyertyatartókkal és a kényelmes fekete szövetű székekkel egy várkastély étkezőasztalára emlékeztet, természetesen a lakás méretéhez és léptékéhez igazodva. A textilek, tapéták igazi színfoltjai az otthonnak. A vendégszoba színes és modern, a megrendelő örökségéből származó antik szekrény miatt az összkép mégis inkább klasszikussá vált. Az otthon szépségére a fürdőszobák teszik fel a pontot. Az esztétikum padlótól a mennyezetig megjelenik, legyen szó egy kanapéról, egy csilláról vagy akár az egész otthonunkról. A konklúzió egyértelmű: a szépség gyönyörködtet, s életörömmel tölti fel a szemlélőt.

  

Az iroda neve, Reklektik, az eklektika stílusra utal. Szeretjük a nagypolgári, a loft és skandináv vonalakat, mégis arra törekszünk, hogy mindezen stílusok ízléses módon keveredve jelenjenek meg.

eletoromfranciamodra portre

Hannus Tamás
belsőépítész


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop