Vaníliás-kókuszos túrókrémes tortácska



vaniliasturokremestortacska 720

Hozzávalók 12 db mini (3 cm-es)formához:
A tésztához: 150 g vaj, 50 g cukor, 1 csomag Bourbon vaníliás cukor, 200 g liszt, 50 g kókuszreszelék, 50 ml barnarum (1-2 ek vízzel helyettesíthető)
A túrókrémhez: 25 dkg túró, 2 csomag Bourbon vaníliás cukor, 2 ek méz, 1 citrom reszelt héja, 2 evőkanál kókuszreszelék, 1 dl kókusztej
A díszítéshez: áfonya vagy más bogyós gyümölcs

A tésztához az alkotóelemeket (liszt, vaj, cukor, vaníliás cukor, kókuszreszelék, rum) összegyúrjuk egy robotgép segítségével. Folpackba csomagoljuk, és hűtőben pihentetjük minimum 30 percig, a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztát kinyújtjuk 0,3-0,5 mm vastagra, majd egy kb. 3 cm átmérőjű szaggatóval köröket szaggatunk belőle, és a mini formákba nyomkodjuk. A tésztára babot helyezünk, és az előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük. Kivesszük a sütőből, a babot leöntve hagyjuk kihűlni, majd kivesszük a tésztakosárkákat a formákból. A túrókrémet összekeverjük a vaníliás cukorral, a mézzel, a citromhéjjal, a kókusztejjel és a kókuszreszelékkel, majd a krémmel megtöltjük a tortácskákat. Bogyós gyümölccsel tálaljuk.


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop