A páraelszívó

Sokan azt gondolják, hogy a páraelszívó a lakás (konyha) szellőztetésére szolgál, azonban erről más berendezések hivatottak gondoskodni, például a szellőztető ventilátorok. A páraelszívóknak elsősorban a főzőlap közvetlen közelében kell megfelelően működniük, azaz meg kell akadályozniuk a zsíros gőzök és kellemetlen szagok továbbterjedését a légtérben.

 

 

Szakszerű választás

A készülék kiválasztásánál a főzési szokásainkat (a főzés gyakorisága, intenzitása stb.), a helyiség adottságait és a páraelszívó kivezetésének módját is vegyük figyelembe. A páraelszívók légszállítására vonatkozó adatokat általában a szabad kivezetés esetén elért legnagyobb teljesítményre vonatkozóan adják meg a gyártók. A páraelszívók teljesítményét és hatékonyságát egy EU-szabvány, az UNE EN 61591 tárgyalja részletesen, így két páraelszívó teljesítményének az összehasonlításához érdemes a szabvány szerinti értékeket megnézni, illetve kérni, hogy ezt az adatot közöljék velünk.

Páraelszívók fajtái

Fali: oldalfalra szerelhető.
Sarok: sarokba szerelhető.
Sziget: konyhai főzősziget vagy félsziget fölé helyezhető.
Sütő fölé: közvetlenül a beépíthető sütő fölé, szekrénybe építhető, motoros vezérléssel.
Mennyezetbe építhető: teljesen beépíthetők az álmennyezetbe.
Pultba építhető: munkapultba építhető, bekapcsoláskor emelkedik ki.
Felső szekrénybe vagy kürtőbe építhető: ide tartoznak a kihúzható teleszkópos páraelszívók is.
Külső motoros: a motor nem a páraelszívóban kap helyet, hanem egy külső egységben, amely elhelyezhető a tetőtérben, külső falon vagy a tetőn.

Tisztítás

A páraelszívót kizárólag a megfelelő tisztítószerrel tisztítsuk! A rozsdamentes (inox) készülékhez erre tervezett, és ne savas vegyszereket használjunk, különben megmarhatják az inox felületet. A mosható fém zsírszűrőket legalább havonta egyszer mossuk el kézzel vagy mosogatógépben. A cserélhető aktívszénszűrőket (belső keringtetésnél) használattól függően 3-6 havonta szükséges cserélni.

VILÁGÚJDONSÁG!
Az ionokat a „levegő vitaminjainak” is nevezik, köszönhetően jótékony hatásuknak. Kedvező hatással vannak a levegő minőségére, közömbösítik a szennyező anyagokat, valamint energiát és életerőt biztosítanak az élő szervezetek számára. A Falmec E.ion rendszer helyreállítja a levegő egyensúlyát, megtisztítja a portól, vírusoktól, baktériumoktól, penésztől és az allergénektől. Az E.ion rendszer lehetővé teszi, hogy megszüntessük a füst és a szagok elvezetésére szolgáló légtechnikai csöveket, így nincs szükség építészeti munkára, megoldódik minden telepítési probléma.

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop