Főzőlap

A főzőlapot bátran tekinthetjük a konyha szívének. Míg a sütőt a legtöbb ember csak hetente egyszer kapcsolja be, a főzőlap nap, mint nap szerepet kap az életünkben. Szakértőnk segít a választásban.

 

 

Elektromos vagy gáz?

A modern gázfőzőlapok jellemzői a gyors szabályozás, a jó hatásfok és a modern külső. Utóbbi azért is fontos, mert a gázüzemű főzőlap máig kedvelt a magyar konyhában. Teljesen biztonságosak: kötelező biztonsági szelepük azonnal elzárja a gáz áramlását, ha a láng kialudna. A kényelmet a beépített szikragyújtás teszi teljessé, amely a gázrózsa bekapcsolásakor azonnal működésbe lép. Ugyanakkor ma minden második főzőlap elektromos. Beszerelés előtt kérjük villamos szakember tanácsát, mert a nagy villamos teljesítmény speciális kábelezést igényel. A beszerelést szakszervizre bízzuk! Minden beépíthető készüléknek szüksége van hűtésre,  szabad levegőáramlásra. Különösen fontos ez az indukciós főzőlapnál. Az indukciós tekercsek megfelelő hűtése miatt legalább 20 milliméteres rést kell hagyni a főzőlap alsó lemeze és az alatta levő elem (szekrény, elektromos sütő) teteje között, és a munkalap alatt is hagyjunk 5 milliméteres hézagot, hogy a főzőlap a hűtésre használt levegőt kifújhassa (ez utóbbitól eltekinthetünk, ha ProBox szellőzést biztosító elemet szerelünk a főzőlapra).

 

 

 

 

 

 

 

Hogyan és mivel lehet tisztán tartani?

A hagyományos kerámialapok sík üvegfelszíne könnyedén rendben tartható, mert egy erre használatos pengés kaparóval az odaégett szennyeződés egyszerűen letolható a felületről. Jó tudni: a főzőlap forró felületére ömlő cukorszemcséket a pengés kaparóval azonnal el kell távolítani, ellenkező esetben úgy beleégnek az üvegkerámiába, hogy később sohasem lesz teljesen sík.

Indukciós főzőlap valóban csodalap?

Az indukciós főzőlap pillanatnyilag a csúcstechnika: elektromos fűtőszál helyett mágneses elven melegíti edényeinket. A főzőlap üvegkerámia felszíne alatt nagy teljesítményű mágnestekercs található, amelyet bekapcsolva a főzőlap felszínén váltakozó mágneses mező jön létre. Ha ebbe a mezőbe mágnesezhető edényt helyezünk, a fala villámgyorsan felmelegszik. A technológiának több előnye is van. Mivel nem az üvegkerámia lapot, hanem egyenesen a fazekat melegítjük, az indukciós fűtés során a befektetett energia 90 százaléka hasznosul, így ez a legtakarékosabb főzési mód. A szabályozás ugyanolyan gyors, mint a gázláng esetében, és mivel a főzőlap felszínét csak a fazékról visszasugárzó hő melegíti, az alacsonyabb felületi hőmérséklet miatt a kifolyt, kiszóródott étel nem ég oda.
 

Három innovatív funkció?

A Timer (időzítő) funkciók kényelmesebbé teszik a főzést. Percszámláló vagy a főzőzóna előreprogramozása is elérhető, így a beprogramozott főzési idő lejártával a főzőlap automatikusan kikapcsol. Egy másik funkcióval a főzőlapot bármikor megállíthatjuk, például ha telefon miatt ki kell mennünk a konyhából, a Stop+Go elindításával a főzőlap melegen tartásra kapcsol, így nem ég oda az étel. A megszakítás befejeztével csak meg kell érinteni ismét a Stop+Go funkciót, és a főzés a korábban beállított paraméterek szerint folytatódik. A csúcs főzőlapoknál már megjelentek a színes, magyar nyelvű, érintőkapcsolós TFT kijelzők is.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop