Szárnyaló képzelet

Leitold Károly. Ki ne ismerné ezt a nevet, akit kicsit is érdekel a rali, sőt, megkockáztatom, maga az autó. Leitold neve hajdanán teljesen összeforrt a Wartburggal, hiszen nemcsak a márka legkiemelkedőbb képviselője volt a magyar bajnokságban, hanem ő volt az egyetlen nem NDK-s gyári versenyző is. Ma az egyik legnagyobb Volkswagen márkakereskedés tulajdonosa.

 

 

Leitold Károly, a hazai és külföldi hegyi versenyek állandó résztvevője, közel száztíz rali bajnokságon szerepelt eredményesen a hetvenes és nyolcvanas években. Ausztriai versenyei során megszerezte a legjobb külföldi versenyzőnek járó díjat.

 

 

A csoda- Wartburg

 

Hosszas kihagyás után most visszatért: 2006-ban mutatta be azt a versenyautót, melyet két év fáradságos munkájával sikerült megépítenie és ámulatba ejteni vele nemcsak a sajtó képviselőit, de az összes rali- rajongót is. Pontos, szép kidolgozás, jól kigondolt arculat és eredeti eisenachi versenyautókról mintázott megoldások, mint például az autó első traktusa – ezek a régi-új Wartburg 353 WR legfőbb jellemzői. Nem is csoda, Leitold szinte minden hétvégéjét az autó építésével töltötte. Többször is járt az egykori Wartburg- gyárban és -múzeumban is, ahonnan régi baráti kapcsolatai révén sikerült megszereznie például az egyetlen épen maradt rali- autó első szpoilerét, melyről éjszaka levették a mintát és másnapra már el is készült belőle még egy példány. A kész autóval azután ismét ellátogatott az egykori NDK-ba, a gyár mérnökeihez is, akik mindannyian elismerően nyilatkoztak a kocsiról: az 1975-ös gyártású kétütemű valóban szárnyra kelt. A maximális fordulatszáma: 6850 fordulat/ perc; a teljesítménye 125 lóerő, a hengerűrtartalma 1150 cm3, a sebességváltója öt fokozatú, a tömege 825 kg, a végsebessége pedig meghaladja a 175 kilométer per órát! De persze mit sem ér egy versenyautó, ha nem versenyeznek vele! A bemutató után a csoda- Wartburg azonnal rajthoz állt, Leitold Károly és Gábor János navigátor már a 2006 áprilisi, Egerben megrendezett Historic Rali Kupán elindultak vele és azóta is szinte minden historikus bajnokságon résztvesznek.

 

Egy igazi márkakereskedés
Nem véletlen tehát, hogy Leitold úr„civilben” is német autókkal foglalkozik. Mivel Wartburgokat már lassan tizennyolc éve nem gyártanak, természetesen a legnagyobb márkát, a Volkswagent választotta ki.
A Leitold Autó Kft. 1994-ben kezdte meg működését a Porsche Hungária Kft. szerződött partnereként, mint hivatalos Volkswagen és Audi márkaképviselet és szerviz. Ma a VW személygépkocsik teljes típusválasztékát kínálják magasszintű szolgáltatásokkal: a gyár és az ISO 9001 előírásainak megfelelően rendelkeznek valamennyi, a javításokhoz szükséges műszaki és technikai felszereléssel, célszerszámmal és műszerrel. 2005 januárjától a Leitold Autó Kft. megszerezte a hivatalos Skoda márkaszerviz létesítéséhez szükséges jogokat is, és mivel a Seat gyártási és javítási technológiája teljesen megegyezik a Volkswagen és Skoda gépkocsikéval, e márka szervizelését is profi módon tudják vállalni.
A kereskedés természetesen tagja a Gépjármű Márkakereskedések Országos Szövetségének (GÉMOSZ) és a VW-Audi Márkakereskedők Országos Szövetségének is.

Jelenlegi szolgáltatásaik a következők:
VW személygépjármű- értékesítés
– VW személy- és haszongépjármű márkaszerviz
– Skoda márkaszerviz
– Teljeskörű biztosítási szolgáltatások
– Hitelügyintézés
– Használtautó- beszámítás
– Használtatutó- értékesítés
– Teljes kínálattal, kedvező bérleti díjakkal biztosítanak lehetőséget gépjárművek bérlésére is.

Az elegáns, reprezentatív Leitold Autószalon minden kedves érdeklődő előtt nyitva áll (nem csak a rali szerelmesei előtt) Budapest tizenhatodik kerületében, a Veres Péter út 3. szám alatt, ahol megtekinthetik az új modelleket, melyek a VW megszokott eleganciáját, minőségét hordozzák magukban. Meg fogják tapasztalni: nemcsak az autók színvonalasak, hiszen a szalon korszerű felszereltséggel és megújult külsővel várja az érdeklődőket.

Leitold Kft. 1163 Budapest Veres Péter út 3.
Telefon: 403-49-00 Telefax: 401-08-89


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop