Ehető burkolat

Ki mint veti ágyát…
Tervezzünk fürdőszobát!
Kincsesláda gyereknapra!

A távol-keleti vendéglők étlapjain egyre gyakrabban találkozunk a bambuszrüggyel. De hogy a növény szára lakberendezési cikként is alkalmazható, az hazánkban újszerű megoldás.

 

 

A bambusz a Föld legszebb és leghasznosabb növényeinek egyike. A pázsitfűfélék családjába tartozik, örökzöld növény levelét egész éven át megtartja, amíg a szár él. Ez 5-6 évet jelent, a szár ezen idő alatt fokozatosan szilárdabbá válik. A 90 bambusznemzetségben élő több mint ezer bambuszfajta mérete és formája rendkívül változatos. Egyesek pár centi magasan kúsznak a földön, mások magasba szöknek, és van olyan is, amely fára kapaszkodik. Az őshonos bambuszfajták elterjedtek Ázsiában, Afrikában, Ausztráliában és Dél-Amerikában.

 

 

Kerti növények

 

 

Az örökzöld bambusz hazánkban nemrég használatos, gyorsan növő, dúslevelű örökzöld. Kiváló sövényt tudunk belőle nevelni, bár az első években nehezen indul növésnek, később azonban alig tudjuk megállítani. A sokoldalúan hasznosítható növényből alkothatunk bambuszligetet, de akár talajtakaróként is megtalálhatja szerepét a kertben.

Falburkolatok

A bambusz falburkolatok rokonaikhoz képest könnyen kezelhető, tartós és költségkímélő megoldások. Natúr változatait később a szivárvány bármely színére pácolhatjuk, de léteznek eleve színezett, felületkezelt variációik is.
A hazai piacon tekercses kiszerelésben került forgalomba, s parafaragasztóval könnyedén rögzíthető a falfelületekhez. Ára 1600 Ft/m2-től kúszik felfelé, attól függően, hogy kezeletlen natúr, vagy pácolt változatról van-e szó.
Lakberendezés Lakberendezési kiegészítőként a bambusz a hétköznapi emberek számára is elérhető. A konyhai kiegészítőktől, fakanalaktól, tálcákon át képkeretekként, asztali vagy fali fényképtartóként, kosarak, dobozok és nem utolsósorban rolók alapanyagaként is népszerű lett.

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop