Egyszerűen modern

Szép feladatot kapott Horváth Barbara, amikor megbízója arra kérte, hogy kedvenc színeire, a szürkére és a zöldre hangolva tervezzen számára egy barátságos, fiatalos, ugyanakkor kényelmes lakóteret. Vendéglátónk úgy véli, éppen olyan otthont kapott, amilyet megálmodott.

Vendéglátónk nagyvárosi, értelmiségi hölgyként arra vágyott, hogy újonnan vásárolt lakása a mozgalmas mindennapokban igazi otthont nyújtson a számára. Semmi sallang, túlgondolt megoldás ne kerüljön a szobákba, legyen a lakótér harmonikus és természetesen esztétikus. A középkorú hölgy kedvenc színe a szürke, ezért azt kérte Horváth Barbarától, hogy ez a szín domináns legyen az enteriőrben.

A patinás fővárosi környezetben található lakás egyik jelentős előnye, hogy kifejezetten világos. Az ablak amúgy is nagyra szabott volt, szinte adta magát, hogy a felkínált és sok napfényt a tervező jól kihasználja, és a társasági-közösségi funkciók a látványos kanapéval és az étkezőszakasszal ide kerüljenek. A nappali kellemes és barátságos, az az alapélményünk, hogy ezt a lakást igazán magáénak érezheti és szeretheti a tulajdonosa, mert a hangulatot nemcsak a sok fény, de a kerek, íves formák, az igényes lámpák és bútorok is garantálják.

A nappalit és az étkezőt a tervező egy alacsony polcos elemmel választotta el egymástól, amely egyértelműen kijelöli a funkcióváltást. Az étkezőrész mögé egy virágmintás, szürkés-ezüstös tapéta került, ami az egész teret nőiessé, finommá és elegánssá teszi, a nagyméretű, kör alakú tükör pedig impozánsan növeli a térérzetet, remekül mutat a tapétán. Kifejezetten látványos a falba süllyesztett modern konyhabútor, ahol igazi gourmand vendéglátónk a kényelmen túl valóban minőségi környezetben élhet szenvedélyének. Az intim zónákban a természetes és a fahatású anyagoké a főszerep, a fürdőszobában a teljes kikapcsolódás érdekében mélyített kád került, pálmaleveles tapétával, amelytől mediterrán hatású a tér.

Akár egy ilyen kicsi részlet, egy finoman kidolgozott falszakasz, egy szép megoldás is sok személyességet varázsolhat az adott térbe. Ennek köszönhetően vendéglátónk messzemenően elégedett volt az eredménnyel, amelyet többnek tekint egy lakásnál, igazi otthont jelent számára.

Törekszünk arra, hogy otthont teremtsünk, ne „csak” lakást újítsunk fel. Mindezt úgy, hogy megfeleljen a kor igényeinek, harmonizáljon környezetével, de megőrizze a múlt építészeti értékeit, a benne rejlő idő sava-borsát is.
Horváth Barbara,
Bertényi András

ingatlanfejlesztők
homeathome@gmail.com

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop