Egyszerű lépések az álomszép falakért

Ha szépen festettek a falak a lakásunkban, az nagyban javítja a komfortérzetünket. Ha nem akarjuk feleslegesen pazarolni a pénzt és az energiát a tartósan szép fal kialakításánál, érdemes figyelembe vennünk néhány tényezőt.

 1. Annak érdekében, hogy könnyen és gyorsan száradjanak a falak, érdemes megvárni a tartósan 10 °C feletti hőmérsékletet. A kánikulát viszont jobb elkerülni, mivel a festék ilyenkor gyorsan beszáradhat, így nehezebb lesz felvinni a felületre.
 2. Nem szabad elkapkodni a színválasztást, körültekintően kell megválasztani az árnyalatokat, és a színmintákat különböző fényviszonyok között is érdemes szemügyre venni.
 3. Fontos időt szánni a megfelelő falfesték kiválasztására, figyelembe véve az ár-érték arányt is. A piacon elérhetők olyan egyrétegű beltéri festékek, amelyeknek a fedőképessége miatt kevesebb réteg alkalmazása is elegendő. Ez azt is jelenti, hogy a festésre szánt idő lényegesen kevesebb lesz.
 4. Fel kell mérni, melyik helyiség milyen igénybevételnek lesz kitéve, és aszerint kell kiválasztani a festék típusát.
 5. A nagycsaládosok számára a legpraktikusabb megoldás a fehér szín alkalmazása, hiszen náluk várhatóan gyakran lesz szükség faljavításra, és az ezzel a színnel oldható meg a legolcsóbban és legegyszerűbben.

A prémium minőségű Dursilite beltéri festékcsalád fejlesztése során folyamatosan figyelembe veszik az ilyen jellegű igényeket, ezért az alap Mapei Dursilite és Mapei Dursilite Matt festékek mellett most három új, speciális termék segíti a felújítókat és építtetőket.

Fokozott igénybevétel a konyhában és fürdőszobában

A fürdőszobát és a konyhát folyamatosan víz és pára éri, ezért kiemelten fontos, hogy a konyha és fürdőszoba festéke ellenálljon ezeknek a behatásoknak.
A Mapei Dursilite Igea a magas páratartalmú helyiségek, elsősorban fürdőszobák és konyhák számára kifejlesztett festék, amely matt hatású, mosható, kiváló páraáteresztő képességgel rendelkezik, és penészgátló adalékanyaggal készül. A termék 1, 4 és 14 literes kiszerelésben érhető el.
Figyelem! A 14 literes kiszerelésből 193 m² festhető felület készíthető el egy rétegben, ami kimagasló eredménynek számít!

A gipszkartonfalak festése kihívás? Már nem!

A gipszkartonfal szerkezete eltér a sima falaktól, így célszerű előre megtervezni a festését. A gipszkarton három legfontosabb komponense a papír, perlit és gipsz, s mivel a mészfestékben található mész roncsolja a papírt, így használata kerülendő gipszkartonfalak festésekor. E felületeknél bevett szokás, hogy sima beltéri diszperziós falfestékkel festik a gyakran Q3 fázisig elkészített (tehát nem teljes egészében glettelt) gipszkartonfalakat, ám a glett és a gipszkarton másképp szívja a nedvességet, ezért felületén surlófényben (oldalsó irányból érkező megvilágításban) átmetszhet az alul lévő glettelés felülete, amely esztétikai Előfordulhat továbbá, hogy a gipszkartontáblák minimálisan dilatálnak (hőtágulás hatására változik a térfogatuk), amely mozgás hatására a festékréteg megrepedhet. Ezen problémák kiküszöbölésében segít a Mapei Dursilite Gypsos, amely kifejezetten gipszkartonfelületek festésére fejlesztett festék!
Ez a termék is matt hatású, mosható, és penészgátló adalékanyaggal készül, és 1, 4, valamint 14 literes kiszerelésben érhető el. A 14 literes kiszerelésből 219 m² festhető felület készíthető el egy rétegben, ami figyelemre méltó eredmény!

A nagycsaládosok álomfestéke

Ha a falakra ráfér a frissítés és egy fehér színű tisztasági festés a tervünk, a Mapei Dursilite Master a tökéletes választás a feladatra, amely kimagasló fehérségével és extra fedőképességével emelkedik ki a diszperziós festékek táborából. A termék 4 és 14 literes kiszerelésben érhető el. A 14 literes kiszerelésből 208 m² festhető felület készíthető el egy rétegben!
Legyen szó akár konyha, fürdőszoba, gipszkarton vagy tisztasági festési feladatról, az új Mapei Dursilite termékcsalád elsőre is végleges megoldást kínál használóinak!

Ha mélyebben érdeklődik a témakör iránt, olvassa el festéssel kapcsolatos cikkeinket!


Hozzászólások

0
  0
  Az Ön Kosara
  Your cart is emptyReturn to Shop