Egy viktoriánus ház új szárnyakon

Nyugat-Londonban, egy üzlettulajdonos és felesége a Zulufish belsőépítész-csapat profi tervezőit kérte fel, hogy modern megoldásokkal, textúrákkal és izgalmas részletekkel díszített kortárs otthonná varázsolják felújításra megérett viktoriánus kori házukat.

Sylvester és Kate, egy divatos londoni cipőbolt-tulajdonos házaspár profi módon felújított házába lépve sokunkat elfog egy kis irigység. A dizájnszerető, ám vállalkozásukkal és gyermekeik nevelésével maximáliasn elfoglalt tulajdonosok korábban üzletük stylistolásra kérték fel a Zulufish belsőépítész-csapatot – innen az ismeretség –, nemrég pedig a felújításra megérett viktoriánus kori házuk modernizálásával bízták meg őket. Angliában az ehhez hasonlatos házak szinte teljesen egyformák: zártsorú beépítés, tűzfalak egymáshoz támaszkodva, minden épület ugyanakkora elő- és és hátsó kerttel rendelkezik, egyforma hófehér homlokzati kialakítással, díszítő motívumokkal, a járdáról a kis kovácsoltvas kapun át néhány lépcsőfok vezet a bejárati ajtóig. Ám nemcsak külsőleg hasonlítanak egymáshoz, szinte minden ház beosztása és a belső helyiségek elrendezése is azonos. A tervezők tiszteletben tartották a viktoriánus építészeti stílus elemeit, megtartva a ház eredeti karakterét, és figyeltek arra is, hogy költségkímélő és környezetbarát anyagokat használjanak.

A remekül megválasztott színek – dominánsan sárgák, kékek – modern, letisztult megjelenést hoztak. Bár a tulajdonosok kezdetben vonakodtak a nagyobb szerkezeti változtatásoktól, végül hagyták magukat rábeszélni néhány fal kivételére, így ma zavartalan kilátás nyílik szobáról szobára, valamint a lenyűgöző, ám aprócska kertre.

A házba lépve a drámai hatású előszoba már árulkodik a ránk váró dizájnélményről, ahonnan egy tágas konyha-étkező-társalgó egységbe jutunk, mögötte a belső kerttel. Van egy formálisabb nappali és egy tévészoba is, a felső szinten pedig három hálószoba és két fürdőszoba nyújt kényelmes pihenést a családnak. A nagy ablakok, üvegajtók fénnyel árasztják el a szobákat, míg a túl fényes részeket redőnyök árnyékolják. Az enteriőrök stílusa leginkább skandináv, karaktert és melegséget adva a szobáknak.

Az egész házban a harmónia, a kényelem, a funkcionalitás, valamint az átláthatóság szempontjai érvényesülnek, otthonossággal és vendégszeretettel átitatva.

A Zulufish filozófiája egyszerű: maximalizálni az ingatlanban rejlő lehetőségeket az ügyfelek költségvetési lehetőségein belül, a szimpla felújítástól az igényes berendezésig. Az egyszerűség szeretetét és a rend érzését tükrözve projektjeik mindig alaposan átgondoltak, mégis könnyedek, inspirálóak.
Felix Milns
www.zulufish.co.uk

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop