Egy múltat tisztelő angol ház

Felújítását követően ez a Brighton melletti, 1920-as évekbeli családi ház számos kézműves tárggyal, művészeti alkotással büszkélkedik. A tervező egyik fontos feladata volt a felújítás során, hogy a lehető legjobban megőrizze az épület eredeti stílusát.

multat-idezo-angol-haz

Brighton mellett, az angolok legkedveltebb brit fürdővárosától nem messze áll a Lolita Colenso Design által korszerűsített ház, amihez egy kisebb magánerdő is tartozik. A fák között megbúvó ingatlan egy izgalmas felújítási projekt végére nyerte vissza eredeti szépségét. Míg előző tulajdonosa a régi díszburkolatokat eltávolította a házról, addig John és Lilibeth, egy ötvenes éveiben járó házaspár azzal bízta meg Lolita Colenso-t, hogy mindent állítson vissza az eredeti állapotában. Többnyire ő is osztotta az ügyfelek elképzeléseit, ezért aztán a felújítással egy kellemes együttműködési folyamat indult el.

multat--tisztelö-angol-haz

A különlegesen berendezett enteriőrök stílusára az „Arts & Crafts” és a századközepi modern dizájn jellemző leginkább. Melyek is a főbb elemei? „Az előbbi az angliai szecesszióra utal, amely a kézműves munka fontosságát hangsúlyozza. Motívumvilágára a természet felé fordulás jellemző, az utóbbi irányzat pedig az 1940-es‚ 50-es és 60-es évek jellemzően amerikai dizájndarabjait és építészetét foglalja magába.” – avat a szakmai titkokba a tervező.

otthoni-iroda-klasszikus-székkel

Belépve a házba egy gyönyörű gardróbot találunk palackzöld csempével, tőle jobbra egy nagyvonalú, színes konyha található. Ez a tágas, nyitott terű nappali-étkező-konyha hármasa a ház a szíve. A túloldalon egy hatalmas, közvetlenül az erdőre nyíló üvegbővítést építettek, amelyen árad a fény az étkezőbe. A vintage étkezőasztal a 14 székkel tökéletes hely a család és a barátok számára. „A korabeli bútorok és textíliák keverése nem volt egyszerű feladat, de gondos mérlegelések után egy egész évben használható otthonos, komfortos teret sikerült kialakítanunk.” – mondja Colenso.

A végeredmény tökéletesen illeszkedett az ügyfél elképzeléséhez: időtlen és nem túlzóan luxusotthon nagy, nyitott terekkel, ahol a családtagok energiái szabadon áramolhatnak.

A Brighton-i székhelyű Lolita Colenso Design személyre szabott, többoldalú belsőépítészeti szolgáltatásokat kínál Anglia szerte. Stílusa a hagyományostól a századközepi modernig terjed, a bohémebb megoldásoktól sem idegenkedve. Lolita-Colenso
Lolita Colenso
www.lolitacolensodesign.co.uk

 


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop