Ég a gyertya, ég…

Mikro-inverterek: ez lesz megújulás az inverter technológiában?
Koncert – Paul Anka koncert a Papp László Budapest Sportarénában
Vilavu

Az ünnepek előtt és alatt, az utolsó pillanatra halasztott vásárlások során és a karácsonyi hangulatban egyre kevésbé figyelünk vagyontárgyaink, értékeink védelmére.

 

 

Sajnos az elmúlt évek bűnügyi és tűzeseti statisztikái azt mutatják, hogy az év utolsó hónapjában jelentősen megszaporodnak a vagyon elleni bűncselekmények, a háztartási balesetek, tűzesetek.

 

Az áruházi vásárlások alkalmával sokszor gépkocsinkat használjuk raktárnak, így juttatva kedves ajándékokhoz a gépjárműfeltöréssel foglalkozók hozzátartozóit. A zsúfolt bevásárló központokban, az önfeledt – shoppingolás” közben figyelmünk elkalandozik pénztárcánkról, mobiltelefonunkról, megkönnyítve ezzel az egyébként is szorgos zsebtolvajok – munkáját”. A december a lakásbetörések számában is kiemelt statisztikai adatokat hoz, mivel a karácsonyi készülődés miatt mindenhol nagyobb összegű készpénzre számíthatnak a betörők.
Ha az előkészületek sikerrel záródtak, és kellemes pulyka- és fenyőillat tölti be a lakást, nem szabad megfeledkeznünk a díszes karácsonyfa veszélyeiről sem. A csillagszóró, a gyertyafény valóban nem nélkülözhető a karácsonyi estéken, de az exkluzív csomagolású ajándékok papírdobozaival és a fenyőfa gyantájával együtt közvetlen veszélyforrást rejtenek. Egyre színesebb, hangulatosabb – esetenként több száz égőt is tartalmazó -, különleges fényhatású, elektronikával vezérelt fényfüzért aggatunk a fára, nem is sejtve, hogy némelyik forgalomba hozatala hoszszabb ideje tiltott. A mind érintésvédelmi, mind tűzvédelmi szempontból erősen kifogásolható, sokszor jelöletlen forrásból származó termékek a folyamatos működés során jelentős hőt termelnek, esetenként átforrósítva a vezérlőegységet tartalmazó műanyag dobozt. Az éjszakára bekapcsolva hagyott hangulatvilágítás egyrészt a lakásbetörők tájékozódását könnyíti, másrészt pedig tűzvédelmi szempontból is komoly veszélybe sodorhatja a ház lakóit. Egy kis gondossággal azonban valóban békésen tölthetjük el a szeretet ünnepét.

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop