Ébredés a Csipkerózsika-álomból

A tulajdonos üzletember a minőséget határozta meg, a stílust nem. Komolyan megtisztelve bizalmával, szabad kezet adott a tervezésben és kivitelezésben, amely nyomán – hűen az épülethez – a nagypolgári lakás klasszikus, art deco és modern stílusjegyeket egyesít.

ebredesacsipkerozsika 720

Megbízóm a lépcsőházba lépve beleszeretett az épületbe, és elhatározta, hogy felébreszti a 90 négyzetméteres lakást Csipkerózsika-álmából. A felhasználási szempontokat figyelembe véve, közös kiindulási pontunk volt a letisztult, populáris színválasztás, valamint két teljes értékű lakórész megtervezése. Az eredetileg zegzugos helyiségekre szabdalt lakás jelentős térszervezésen esett át., és az amerikai konyhás nappali mellett két hálószoba, hozzá tartozó gardrób és fürdőszoba kialakítása volt a cél. A térszervezés eredményeképpen az étkező a nappaliban kapott helyet. Igyekezve a szellős hatást megtartani, az étkezőasztal és a dohányzóasztal tekintetében a króm és üveg anyagokra esett a választás. A lakásban minden beépített bútor egyedi tervezés és gyártás alapján készült. Akár kicsi, akár nagy lakásról beszélünk, tároló helyből soha nem elég. Ezt a tézist tartva szem előtt készült el az alaprajz és a bútortervek. Domináns szín a fehér lett, ami elegáns kontrasztot képez a sötétebb árnyalatú fapadlóval és kárpitokkal.

A tervezési szabadság mellett hosszadalmas és összetett, de egyben inspiráló volt a lakástextilek és tapéták kiválasztása, amellyel a klasszikus és modern stílusjegyek ötvözése a cél. Ahogy minden megbízásnál, így itt is arra törekedtem, hogy a lakás helyiségei között teljes összhang szülessen, amelynek kiváló eszközei a textilek, ezért nagy gondot fordítok a függönyök, szőnyegek, díszpárnák, ágytakarók, kárpitok harmóniájára. Az anyagválasztás érintette a lámpatesteket is, amelyek formáját a világítástechnikussal együtt álmodtunk meg. A csillárok foglalatai, üveg karjai és Swarovski kristályai szépen rímelnek a króm és üveg berendezési tárgyakkal, kiegészítőkkel. A konyhát akril munkapult és tapétázott üveg hátfal teszi egyedivé. Az olasz burkolat és a szaniterek szintén a megbízóm által kívánt prémium minőséget képviselik. A részlettervek kidolgozásakor az esztétika mellett a funkció biztosítása ugyanolyan fontos, ezért a teljes körű átalakítás során néhány komfortot növelő megoldást is alkalmaztunk, mint az éjszakai világítás, ágy melletti központi kapcsolók. Kiváló kivitelező csapatunknak köszönhetően a tervek a gyakorlatban is precízen testet öltöttek.

  

Otthonunk minden nap hatással van ránk. Számomra fontos, hogy segítsek megbízóimnak megtalálni önmagukat a számos stílus között. Munkám során a funkciót szem előtt tartva igyekszem olyan otthonokat kialakítani, amelyek kiszolgálják lakóik minden igényét.

ebredesacsipkerozsikaalombol portre

Kádár Helen
lakberendező


Ezt követő cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop