Dologra fel!

Hajlamosak vagyunk úgy gondolni, hogy mivel a dolgozó különálló szoba, otthonunk többi részétől független stílusban is berendezhetjük. Mindemellett a kényelem és a komfort kérdése nem szorulhat a második helyre, hiszen a helyes térkialakítástól is függ a munkateljesítményünk.

 

 

A számítógépnek mindenféleképpen itt a helye. Válasszunk olyan asztalt, ahol bőséges hely van a képernyő és a billentyűzet számára, különben szemünk és gerincünk látja kárát. Nagyobb helyiségben L-alakú asztal mellett is dönthetünk. Fontos, hogy valódi munkafotelt vásároljunk állítható háttámlával, ülőkével, karfával, hogy bármelyik pillanatban változtatni tudjuk testhelyzetüket.

 

Úgy tartják, a világos fal növeli a munkakedvet és a teljesítményt. Nem szabad azonban elfelejtenünk, hogy az éles ellentétek kimerítik a szemet és rontják a látást. Kisméretű, ferde falsíkú szoba esetén jó választás a törtfehér háttér, de hogy otthonos környezetet teremtsünk, meleg, elegáns színekre van szükség. Sötétebb árnyalatokkal jelölhetjük ki a szoba funkcióit, optikailag korrigálhatjuk a helyiség arányait, kiválaszthatjuk a bútorok, kisebb tárgyak, textíliák színét.
Az idei év abszolút slágere a piros. Lehet napfelkelte színű narancsvörös, föld árnyalatú vörösbarna, vagy élénk rézvörös. Mivel nagyon intenzív, uralkodó árnyalatról van szó, fehér háttérnél tompítsuk halvány kiegészítőkkel. Bútorválasztáskor részesítsük előnyben a dió, a teak, a cseresznyefa darabokat, esetleg a keleties hatású, feketére lakkozott bútorokat.
Érdekes a gránitszürke-olajzöld-bordó színösszetétel is. Ehhez halványszürke fal illik háttérként, és visszafogott füstszürke, vagy transzparens üvegfelületek. Ellenpontként króm-üveg kombinációjú csillár, bordó, borvörös nehézselyem, illetve bársony drapériák tehetik nőiesen budoárszerűvé, vagy férfiasan színpadiassá, tekintélyt parancsolóvá az összhatást. A színek mindenféleképpen izzanak, erősítik egymást ebben az összeállításban. Minden dolgozóban szükség lenne egy kanapéra, hiszen néha meg kell pihenni, összeszedni a gondolatokat. Ez a dizájn szinte kiköveteli a bőrborítású díványt, a selyemrojtos bársonypárnákat és a kézi csomózású keleti szőnyegeket. A nyomott mintás bőr vagy bőrhatású falborítás nemcsak nagystílű megoldás, de kiváló hangszigetelő is. Ehhez robosztus antik vagy stílbútorok, lakkozott, politúrozott munkafelületek, és high-tech króm- üveg összeállítások egyaránt illenek. Előbbi esetben bronz műtárgyakat, aranyozott képkereteket használhatunk kiegészítőként, míg a minimál stílus csak egy-egy formailag leegyszerűsített, hasznos dísztárgyat visel el.
Nem feledkezhetünk meg a szobanövényekről sem, amelyek esztétikai értékük felett kellő mikroklímát biztosítanak a helyiségnek. Borítócserepük, vázájuk szintén meghatározó kiegészítője a szoba összképének.
A kialakított dolgozószoba környezete azonban mindenekelőtt inspiráló, munkára ösztönző, elmélyülést biztosító, megnyugató legyen.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop