Divatos fürdőszobák

A 2023-as trendek alapján a fürdőszoba akkor trendi, ha természetes, személyes és légies, ha funkcionalitása mellett a feltöltődés és relaxáció szigete is egyben, illetve a biofilikus spahatás, a wellnesstér is eszünkbe jut róla, ha belépünk. Az odafigyelést önmagunkra azzal is fokozhatjuk, ha sok természetes és energiatakarékos elemet építünk be, illetve, ha megbarátkozunk a sensehacking és skychology szavakkal is. Az előbbi az érzékszerveinkre ható illatosítókat, gyertyákat, színeket, puha felületeket jelenti, az utóbbi pedig az égre való felnézést, magyarul a fürdőnkből elénk táruló kilátást és vizuális élményt takarja. Nézzük hát mindezeket képeken is!

divatos-furdoszoba

Orac Decor

divatos-furdoszoba

Neolith Hungary

Kortárs fürdők

A kortárs fürdők leginkább arról ismerszenek meg, hogy csak minimális vagy nincs bennük fuga, beton-, kő- és fahatásúak a felületek, illetve kevés, főként semleges a színhasználat. A gránit, a márvány, a terazzo, illetve a fekete-fehér színkombináció még mindig nagyon divatos. A letisztult formák, a könnyen átlátható tér, a környezettudatosság, a spahatás, a matt és fényes felületek kombinálása és a sok fény természetesen szintén elengedhetetlenek egy kortárs fürdőben.

divatos-furdoszoba

Ardiente

divatos-furdoszoba

Naturalii

Szögletek és ívek

A minimalista stílus puhulásának egyik biztos jele, hogy a sok szöglet mellett megjelennek a kör, félkör, negyedkör minták, formák, boltívek is. Ez a lágyság testet ölthet a csempék, szaniterek, tükrök, világítótestek és dekorok formájában is, pici fával és arannyal kombinálva pedig kimondottan otthonossá válnak az ilyen terek.

divatos-furdoszoba

Jub

Homogén felületek

Bár a legtöbben még mindig csak csempézve tudják elképzelni a fürdőt, nem árt tudni, hogy jó pár éve fejlesztik azokat a burkolóanyagokat, tapétákat, festékeket, amelyeket vizes helyiségekben is tudunk használni. Ennek oka pedig az, hogy a szobahatás elérése egyre népszerűbb, ehhez azonban szükséges a felhasznált anyagok alkalmazkodóképessége.

divatos-furdoszoba

Neolith Hungary

Sötét falszínek

A sötét falszínek évek óta hódítanak, bár sokan ódzkodnak tőle. Az itt látható képekből azonban kitűnik, hogy nem kell feltétlenül feketében gondolkodnunk, és nem kizárólag minimál stílusban mutatnak jól a sötét árnyalatok. Fehérrel, arannyal, fával, tükörrel, mintákkal, dekorokkal, puha textilekkel és fénnyel kombinálva egy sötétre hangolt tér nemcsak elegáns, de barátságos is tud lenni, főleg, ha színeket és növényeket is beleviszünk a térbe.

divatos-furdoszoba

Jub

Palotahatás

A palotahatás nemcsak a közösségi terekben, hanem a fürdőkben is dívik. Ehhez leginkább pepita csempe, klasszikus dekoráció, faragott arany tükör, lábas kád és persze egy méretes kristálycsillár szükségeltetik. Apró térbe is betervezhetünk ilyen elemeket, de ekkor inkább egy ékszerdobozt kapunk végeredményül. A tényleges palotahatás elérése sajnos nagyobb teret igényel, és legalább 3 méteres belmagasságot.

divatos-furdoszoba

Jub

Inspiráló természet

Merítsünk ihletet a természet, a növények és állatok színeiből és formavilágából, ahogy a föld, az ég és víz különböző árnyalatai is kimeríthetetlen inspirációkat jelentenek. Tegyünk élő növényeket is a fürdőnkbe! Olyat érdemes választani, amelynek színe harmonizál az
enteriőrrel, és amely bírja a párás közeget. No és persze a természetes anyagok használata sem maradhat el a tervezéskor, így lesz igazán természetközeli a végeredmény.

divatos-furdoszoba

Hephaistos

divatos-furdoszoba

Ardiente

Vízszínekkel

Szeretjük a hideg árnyalatokat? Operáljunk vízszínekkel a fürdőben! Mindannyian tapasztaltuk már, hogy a kékek, zöldek és a türkizek mennyi-mennyi árnyalata jelenhet meg egy-egy vízfelületen, a földrajzi helytől és az időjárástól függően. Amennyiben ügyesen tervezünk, úgy érezhetjük magunkat, mintha csak egy tó vagy tenger partján lennénk.

divatos-furdoszoba

Jub

Top 5 trend

 • A LED súrlófényes tükrök, a spa-hatás, a bújós, meleg otthonos érzet keltése, a műtárgyak és a már említett sötét falszínek most a legdivatosabbak, ha fürdőszobákról beszélünk.
 • Sokszor a mosdó nem fér el máshol, csak ablak előtt, máskor szándékosan oda tervezik be a lakók. Nem kell azonban megijedni ettől a megoldástól, mert az ablakba helyezett tükrök igazán menő végeredményt adnak.
 • A fürdőkben divat az oázishatás, azaz a növény, jobban mondva a sok-sok növény. Gyakorlatilag pálmaházérzetet is létrehozhatunk, akkor leszünk leginkább trendik.
 • A meleg árnyalatban kivitelezett fugamentes, simított betonpadló, a szintén homogén tadelaktfal (ásványi eredetű, tradicionális marokkói vízálló vakolat), illetve a neutrális színek természetes alapanyagú kiegészítőkkel társulva nagyon finom és kellemes összhatást eredményeznek.
 • A vékony falvastagságú mosdók, a vékonyított zuhanytálcák, a walk-in zuhanyok, a perem nélküli vécék, a szabadon álló, átlátszó kádak, a fűthető, öntisztító bidék egyaránt nagyon divatosak.

Hozzászólások

0
  0
  Az Ön Kosara
  Your cart is emptyReturn to Shop