Divatos falak és padlók

Legnagyobb felületeink egy lakásban a falak és a padlók, ezért nagyon fontos, hogy jól válasszunk színeket és mintázatokat, hiszen a színek pszichológiája tudat alatt is hat. Sokan tisztában vannak ezzel, emiatt igénybe is veszik szakértők, lakberendezők, belsőépítészek, színtervezők segítségét, hiszen minden szín és minden forma más-más hatást vált ki az emberi szervezetből. A divat tehát csak egy dolog, sokkal fontosabb, hogy a trendek közül azt válasszuk ki, amely irányzatot magunkénak érezzük, így lesz otthonunk számunkra inspiráló, megnyugtató, vagy amit csak szeretnénk.

BOCONCEPT

Az igazi fa varázsa
A melegburkolatok tekintetében – amennyiben csak a fa- vagy fahatású burkolatokat vizsgáljuk – elmondható, hogy a természetes hatás a divatos. Hogy burkolatunk tömörfa-parketta, furnérozott, laminált vagy éppen vynil, az manapság csak az igények és a pénztárca függvénye, hiszen minden típus kapható vízálló verzióban is. Így ha valakinek a fahatás az otthonos, akkor minden helyiségbe tehet bátran melegpadlót.

divatosfalakespadlok 1

HEPHAISTOS

Díszek a falon
Az igazi fához remekül passzolnak a falra helyezett díszek az enteriőr stílusától teljesen függetlenül. Minimál, klasszikus, glamour, ipari vagy épp vintage stílusú otthonokban is nagyon jól mutatnak a falra tett lécek, osztások, falpanelek, rozetták, gipszdíszek és holker díszlécek is. A díszlécek, osztások lehetnek a fallal egyező színűek, vagy azzal erős kontrasztban állók, keretezhetnek például egy képet, posztertapétát vagy sima tapétát is.

divatosfalakespadlok 2

FARROW&BALL

Mozgalmas tapéták
A tapéták ideje egyelőre úgy tűnik, hogy nem járt le. Sőt! A trendek szerint egyre divatosabb a feltűnő, karakteres tapétákba csomagolt lakás, ahol nemcsak egy vagy több, hanem akár az összes helyiséget tapéta borítja. Utóbbi esetben azonban mégis jó arra törekedni, hogy ahol sokat időzünk, ott minél megnyugtatóbb legyen a tapéta szín- és mintavilága.

divatosfalakespadlok 3

HEPHAISTOS

POLI-FARBE

Különleges falfestések
Korábban leginkább csak tapétával hangsúlyoztunk ki egy-egy falat vagy falszakaszt, mostanában azonban már festéssel is bátran ráirányíthatjuk a fókuszt egy-egy területre. Kiemelhetünk egy-egy tárgyat, mozgalmassá tehetünk egy teljes szobát az összes falával, legyen az akár a nappali, a hálószoba vagy a gyerekszoba. A módszerben az a legjobb, hogy akár mi magunk is hozzáfoghatunk a feladatnak egy-egy dizájnváltás alkalmával.

divatosfalakespadlok 5

FARROW&BALL

Egyedi megoldások
Konyhában, közlekedőben, gyerekszobában a mosható festék vagy tapéta, fürdőszobában a páraálló tapéta, nappaliban, hálószobában a gazdagon díszített gipszrátétek, rozetták, stukkók, díszlécek használata egyszerre praktikus, izgalmas, és egy csapásra otthonossá teszi az enteriőrt.

Sötét tónusok
Megfelelően tervezett világítás mellett továbbra is nagyon divatosnak számítanak az egészen sötét helyiségek, s ahogy a mellékelt ábrák mutatják, ez a trend akár még a kamrára is érvényes lehet.

FARROW&BALL

DULUX

TOP 5 TREND

 • A LEGTÖBB GYÁRTÓ ügyel arra, hogy a fahatású termékekből a vevő választhasson a rusztikusabb, a csomómentesebb és a csomó nélküli, illetve a fehérített változatokból. Elérhetők továbbá a nútos és nút nélküli verziók is, hogy az összes fajtából ki-ki megtalálja a kedvére valót.
 • TOVÁBBRA IS DIVATOSAK a kréta- és mágnesfestékek, amelyek leginkább gyerekszobában használhatók igazán jól. Ha a mágnesfestékre kerül a krétafesték, gyermekeink könnyűszerrel élhetik ki kreativitásukat, s mindehhez jön még a leszedhető dekortapaszok mérhetetlenül nagy választéka is.
 • A PARKETTÁK KÖZÜL már nemcsak a szalagparketta, hanem a halszálka, francia halszálka, fonott vagy egyéb más mintában lerakott parketta is menő, és továbbra is dívik a magas, elütő színű lábazat.
 • IGAZI PARKETTÁNKAT házilag is felfrissíthetjük, fehérre, színesre vagy mintásra festve. Ügyes kivitelezés esetén akár lábazatot sem szükséges használni.
 • A FALPANELEK egyre nagyobb reneszánszukat élik, ami azért jó, mert nemcsak szépek, de praktikusak is.

 

 

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
  0
  Az Ön Kosara
  Your cart is emptyReturn to Shop