Díszbe öltöztetjük a lakást

A lágy muszlinfüggönytől a nehéz bársonydrapériákig, a durva szövésű vászontól a puha gyapjúig az anyagok széles skálája vesz körül bennünket. A lakástextilek mindegyike befolyásolja, alakítja lakásunk hangulatát. El tudnánk képzelni egy otthont drapériák, szőnyegek, függönyök, szövetek nélkül –

 

 

A különböző kelmékhez különböző érzések és hangulatok társulnak. A súlyos bársonydrapériák, a selyem, a brokát a luxus érzetét keltik, míg a nyersebb, durvább vászon, nyomott mintás vagy hímzett pamut az egyszerűségével hódít. A lakás textiljeinek változtatásával, időnkénti cseréjével felfrissíthetjük az olykor már unalmassá váló helyiségeket. A függönyök, drapériák, párnák, abroszok teszik fel a pontot az i-re a lakberendezés során.

 

Örök szimbólumok

Napjainkban szabadon keverhetőek a klasszikus motívumok és anyagok a modern mintákkal és kelmékkel, így a kombinációk száma szinte végeláthatatlan. A különböző stílusú, mintájú és árnyalatú textilek sokasága, végtelenné szélesedett kínálata lehetővé teszi, hogy mindenki a maga kedvére válogathasson.
Nincs ez másképp az ünnepek táján sem. A karácsony nagy részét otthonunkban töltjük, ezért érezzük fontosnak, hogy a lakást is ünnepi hangulatba öltöztessük, kellően felkészítsük. A klasszikus piros, zöld, fehér és aranyszínű textilek, díszítések minden évben megjelennek az üzletek polcain, kiegészülve az éppen hódító divatszínekkel. Feltűnnek a téli erdő színei, az örökzöld magyal sötétpiros bogyóinak árnyalataival a karácsonyi anyagokon. A színek mellett nagy hangsúlyt kapnak a különböző mintázatok is. A tradicionális minták, mint a fenyő, a fagyöngy, a magyal vagy a borostyán soha nem mennek ki a divatból, ezek a karácsony örök szimbólumai. A hagyományos díszítések mellett az aktuális őszi, téli trendek és hangulatok is visszaköszönnek az ünnepi textilek világában. A méregzöld és a sötétlila, a mély bordó és az ekrü, a barnák és bronzok megannyi árnyalatai éppúgy megállják a helyüket az ünnepek alkalmával, mint a tradicionális karácsonyi színek. A puha bársony felületek, a csillogó organza, a lágy selymek, a fémszállal átszőtt anyagok elegánssá varázsolják a hétköznapokat, különlegessé téve ezzel az ünnepeket.

Függöny, párna, új huzat

A lakás összhatásának egyik legmeghatározóbb eleme a függöny. Funkcióját tekintve is fontos része a lakásnak, hiszen kiszűri a külvilág zaját, a fényt, és egyben hőszigetel is. Karácsonykor az ünnepi díszbe öltöztetett ablakok a funkción felül a meghitt, otthonos hangulat kialakításának elengedhetetlen kellékei is. A függöny mellett egy-egy jól megválasztott abrosz, ágytakaró, ágynemű további kiegészítők lehetnek. Készíthetünk új huzatot a kanapéra, vagy egyszerűen csak feldobjuk néhány aprósággal, mint például egy puha, meleg takaróval, melyre karácsonyi motívumokat varrtunk, hímeztünk, vagy egy-egy párnával, melyek akár csak néhány flitterrel, gyönggyel vagy csipkével megbolondítva máris meghitt, ünnepi hangulatot varázsolnak a szobába.

Terítők és szalvéták

A karácsonyi abrosz, a kendők, kötények az ételek, sütemények illatával együtt felejthetetlen élménnyé varázsolják a konyhában eltöltött téli estéket. A textilek meghatározzák az asztal jellegét, kiegészítik az étkészletet. A karácsonyi motívumokkal ellátott terítők és szalvéták, az angyalok, rénszarvasok, fenyőfák, borostyánágak, csillagok, csengők mellett a fehér damasztabrosz, vagy a nagymamáink által hímzett régi terítők emelik tovább az ünnepek fényét. Az áttört hófehér csipketerítő apró részletei jól érvényesülnek egy sötét színű alsó terítőn. Az ünnepi ruhába öltöztetett szék méltó párja lehet a szépen terített asztalnak. Akár egy teljes huzat, mely az egész széket földig beborítja, akár egy darab organza, egy mutatós szalag, mellyel a háttámlát díszítjük, kellemes, meleg hangulatot áraszt.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop