Macskatánc a hegyen

Az óbudai hegyoldalban a legtöbb telek sajnálatos módon észak-keletre tájolt, és csak reggeli napot kap, de legalább panorámás. nem úgy ez a páratlan adottságú kert, amelyet reggeltől késő estig fürdet fényében a nap. Látszik is a növényeken, hogy hálásak ezért, és akkor még a két fehér cica játékáról szó sem esett…

 

 

 

 

 

kertet szívvel-lélekkel gondoznak tulajdonosai, azon meglátszik a szeretet. Olyan ez, mint a gyerekszülés. Az ember nem azért akar utódot, hogy bébiszitterek neveljék föl, hanem mert maga akar mindennapos részese lenni fejlődésüknek. Így kertet sem azért alakítunk ki magunk körül, hogy kertészekkel nyírassuk, gyomláltassuk a füvet. Házigazdáink legalábbis ezen elvek szerint simogatják, rendezgetik, ápolják a házukat körülvevő zöldfelületet.

 

A meredek telken háromszintes kertet alakítottak ki. Legalul az autók kaptak fedett és nyitott beállókat, illetve a kutya egy elkülönített kennelt. Egy emelettel feljebb terül el a füves díszkert a maga 500 négyzetméterével. Itt kerti szaletli, kis tavacska, díszfák, cserjék, tavasszal tulipán, nyáron rózsa, magnólia és különböző függesztékekben petúniák, muskátlik sora tarkítja a környezetet. A tujasor tövében páfrányok éledeznek, a kerti tó körül évről évre visszavágják a nádat, amely így egyre dúsabbra és magasabbra nő.

 

A telek legfelül kialakított terasza az állatok szabad garázdálkodási területe. Itt nemrég épült a cölöpszerű támfal, és a napokban illesztik be a fű alá az öntözőberendezést, mert nyári meleg estéken két-két órányi idő is elmegy a locsolásra, hogy életben tartsák az édenkertet. A két fehér cica bújik, tekeredik, mászik, leskelődik – mindent szabad nekik, és ezzel minden adandó alkalommal vissza is élnek. Fáncsi és Papucs – beszélő nevek. Az egyik kis kíváncsi, a másik mindent eltűr és végrehajt, amire pajtása ráveszi. Így pajkoskodnak, virgonckodnak ők ketten, míg a háziaszszony és házigazda azon dolgozik, hogy minél kényelmesebbé tegye nekik a kertet.

Kreatív ötletekre vadászol, érdekelnek a magazinnal kapcsolatos hírek? Csatlakozz a Facebook-közösségünkhöz

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop