Díszek egyszerűen, olcsón

A karácsonyra szánt ajándéknak csak akkor van értelme, ha abban önmagunkat adjuk. Az ünnepi pillanatot, amikor a karácsonyi gyertya meggyullad, nem tudjuk megvásárolni, arra lelkünkben fel kell készülni.Aki ajándékot ad, az szeretetből ad egy kicsit, önmagát ajándékozza a másiknak. Abban nincs számítás, nincs önzés, csak a szeretet. A magunk által készített meglepetésekhez szeretnénk néhány ötletet adni. Nem kell hozzá más, mint szeretet, jókedv, néhány kellék és egy cseppnyi kézügyesség.

 

 

Asztalidísz

 

Elkészítéséhez szerezzük be a következőket: egy 25 cm átmérőjű lapos üvegtál; egy 10 cm átmérőjű narancsos barna gömb gyertya; egy 5 cm-es tövirózsa; négy darab apró toboz; három-négy féle lomb és tűlevelű örökzöld hajtás. Egy ágacska barnásra festett rezgő; egy szál narancsos színű szárított minirózsa; 12-14 szál szomorú fűz és ezüst fa hajlékony hosszú hajtása (az ezüst fa töviseit távolítsuk el). Szükségünk lesz még egy szép lágy ívben kanyargó faágra, a könnyezőpálma léggyökere ideális e célra.

 

Egy kis darab vizes oázis rögzíti a növényeket, és biztosítja számukra a nedvességet. A dekorációs célra szolgáló üvegpecsétek, egy kis arany levél vagy bogyó segít a hangulatteremtésben. A szárított rózsát a kívánt napokon élővirággal kiválthatjuk.
Az előkészített vesszőből négy apró koszorút fonunk, amelyek egyikét a gyertyára rögzítjük, úgy, hogy alulról felfelé haladva rászorítjuk a gyertya hasára. A másik hármat beépítjük a kompozícióba. Úgy illesszük őket a növények közé, hogy a fonott ívek érvényesüljenek. A tobozokat és a kicsi koszorúkat dróttal rögzítjük a oázishoz. Ugyancsak hajtű alakú drótokkal fogatjuk a már betűzött ágakhoz, illetve az oázishoz. Ha az oázisunk mintegy kétharmad részét körülöleli a gyertyánk, a megfelelő stabilitás biztosított. Ügyeljünk, hogy ne érjen növény vagy éghető anyag a gyertyafény fölé.

Gyertyadíszítés
Egyszerű háztartási gyertyát, vagy különleges formájú, de dísztelen gyertyát tehetünk tetszetőssé gyertyadíszítő viasz fóliával. A mintát rajzolhatjuk szabad kézzel, sablonnal, a kivágáshoz éles kést, hegyes tűt, vagy formalyukasztókat használhatunk. A gyertyadíszítő viaszfólia a kéz melegétől rátapad a gyertya felületére, a csíkok könnyen formálhatók, hajlíthatók, akár jókívánságokat, számokat is alakíthatunk belőle.

Levendulával töltött zsákocska
Szükséges hozzá mintás vagy egyszínű kartonanyag, 10 cm hosszú és 4 cm széles, kb. 6 cm nagyon keskeny szatén szalag, kb. 15-20 cm gyöngy fonal, és tű, cérna., két teáskanál levendula virág.
Készítése: a textilt félbehajtjuk, a fonák oldalán gépöltéssel mindkét oldalon megvarrjuk, majd kifordítjuk, és a zsákocska szájánál az anyagot kb. 1,5 cm -re befelé visszahajtjuk, a színe oldalán levasaljuk. A szatén szalagból pici masnit készítünk úgy, hogy a masni formát kézzel meghajtogatjuk, és középen az összehajtott gyöngy fonallal egy hurokba fogjuk. A hurkot szorosra meghúzva kapunk csinos pici masnit.
A levendulát betöltjük a zsákba (fontos, hogy a zsákot jól kitömjük). A masni áthurkolásakor két hosszú szál maradt a gyöngy fonalból, ezzel a zsák száját bekötjük, ügyelve, hogy a masni szépen elől helyezkedjen el, majd a maradék gyöngy fonalból, kicsi függesztőt kötünk.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop