Térelválasztás a nappaliban

Egyre népszerűbbek az egy légterű lakások, de ezekben fokozottan szükség van a különböző rendeltetésű területek elkülönítésére. Mivel a funkciók közül a főszerep általában a nappalié, ez az a helyiség, ahol a legszükségesebb a térelválasztás megoldása. A térhatárolás segítségével össze is kapcsolhatunk különböző helyiségeket. mobil vagy fix tárgyak, bútorok, falszerű megoldások, szintkülönbségek, színek, anyagok vagy fények játéka lehet segítségünkre ebben. A bemutatott példák a térhatárolás két szokatlan, de annál praktikusabb módját prezentálják.

 

 

Az elegancia jegyében

 

 

Belső térben ritkán jelenik meg a kandalló mint térelválasztó. Pedig fontos térszervező elem is lehet. A helyiség központi magja a térbe nyúló, egy oldalról nyitott fűtőalkalmatosság, amely rendkívül látványos térhatároló. Ünnepélyességet áraszt, és optikailag tovább tagolja a teret a lépcsőfokokkal kialakított szintkülönbség és az elegáns oszlopok jelenléte. A kandalló lehet több oldalról nyitott, sőt nyitott tűzterű is. Elsősorban tágas terekben mutat jól, amire azért is szükség van, mert a tűz sok levegőt fogyaszt. A márványkandalló jól mutat egy elegáns, stílszerű bútorokkal berendezett enteriőrben. A sok világos szín, a nagy ablakokon beáramló fény, a dísztárgyak, a növények tovább emelik a reprezentatív jelleget. A sok márványfelület hűvös érzést kelthet, ezt ellensúlyozhatjuk néhány meleg, barátságos textíliával.

 

Mobilitás és dinamizmus

 

A televízió ma a legtöbb háztartásban főszerepet játszik, és a nappaliban is központi szerepet kap. Jelen esetben a fémkeretbe foglalt tévéállvány a padlóhoz és a mennyezethez csatlakozik, és tetszés szerint forgatható. A zsinórokat fémoszlop rejti, ezért javasolt a csatlakozókat a padlóban előre kiépíteni. Az állvány egyszerű vonala modern, fiatalos környezetben érvényesül igazán. Légies, átlátható, így kisebb terekben sem nyomasztó a jelenléte. A helyiség nem szűkölködik optikai térelválasztókban sem, mint a falsíkok színváltása, a különböző padlóburkolatok egymás mellé helyezése. A nagyobb felületek natúr árnyalatai és a modern fémszerkezetek között a textilek piros, sárga élénksége dinamikussá teszi a teret. Tovább fokozza ezt a a mozgalmasságot a burkolatváltás hullámvonala.

A térelhatárolás bármelyik módját is részesítjük előnyben, elengedhetetlen a pontos tervezés, mérlegelés. Válasszuk a helyiség méretéhez, stílusához leginkább illő térhatárolókat, és a hatás biztosan nem marad el.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop